Medimagazin logo

Titiz doktorlar yüzlerce hastayı kurtardı

Doğubayazıt Devlet Hastanesi doktorları kuş gribi vakasının tespit edilmesini sağladı. Hastaları Van'a gönderince virüs ortaya çıktı
Titiz doktorlar yüzlerce hastayı kurtardı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Doğubayazıt Devlet Hastanesi doktorları kuş gribi vakasının tespit edilmesini sağladı. Hastaları Van'a gönderince virüs ortaya çıktı.

Yeni yıla girmeye birkaç gün kala Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nin acil servisine getirilen Koçyiğit kardeşlere önce soğuk algınlığı teşhisi konuldu. Acilde görevli doktor Hüseyin Yurtsever'in soğuk algınlığı ile ilgili ilaç yazmasının ardından evine dönen kardeşlerin iyileşmediği görülünce 31 Aralık'ta tekrar hastaneye getirildiler. Kan tahlillerinde lökositlerin ve trombositlerin düşük olduğu ortaya çıkınca durumdan şüphelenen Dr. Resul Yılmaz, dahiliye uzmanı Dr. Abdülhalim Şenyiğit ve başhekim Dr. Turan Tan bir değerlendirme yaparak hızla ilerleyen bir virüsün varlığından şüphelendiler. Ancak isim koyamadılar. Koçyiğit kardeşleri hemen Van'a gönderdiklerini belirten Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Resul Yılmaz şunları söyledi:

ŞÜPHELENDİLER AMA
"İnternet üzerinden konuyu araştırmaya başladık. Van'dan bizi arayıp hastaların kuş gribi olabileceğini söylediler. Yeni gelen hastaları bu gözle değerlendirdik. Hastaları burada yatırmamak gibi doğru bir karar verdik" dedi. Hastane başhekimi Turan Tan, kuş gribi vakasının ortaya çıkmasından sonra hastanede baktıkları hastaların yüzde yüz arttığını söyledi. Devlet Hastanesi'nde 1 Ocak'ta 185 hastaya bakılırken, 5 Ocak'ta 584 ve Sağlık Bakanı'nın yaptığı açıklamanın ardından 6 Ocak'ta 723 hastaya bakıldı. Bu arada Ankara'dan gelen 5 doktor da Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ndeki meslektaşlarına yardımcı oldu. Doğubayazıt Kaymakamı Rauf Ulusoy, hastane personelinin çalışmalarını yakından takip ediyor.

Sabah
titiz
doktorlar
yüzlerce
hastayı
kurtardı
Yorum (2)
aydın
Sayın hocam dini endikasyonla yapılan cerrahi girişim yani sünnet hakkında ne düşünüyorsunuz acaba?? Yarın birileri çıkıp benim dini inancım gereği yenidoğan döneminde kız çocukların safra kesesi alınmalı derse bu devlet onu da kapsam içine alıp karşılayacak mı merak ediyorum. Ya da bugün sünnet olan çocuk erişkin olup erken boşalırsa sünnet yapan hekimi dava edebilecek mi??
0
Cevapla
bülent
İsmi gibi "aydın" meslektaşım, eline koluna sağlık. müsadenle altına imza atıyorum mesajının. ama halkı mevcut ve yaygın olan dinle uyutanlar bu konuda hiç bir değişiklik yapmaz. sünnete ve onu ödemeye "devam", safra kesesini aldırmaya "hadi oradan" derler.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir