Medimagazin logo

Doğumevi kanalizasyonunda bebek operasyonu

Yozgat Doğum Evi'nde hamile kadın, tuvalette düşük yapınca kanalizasyona giden cenini bulmak için belediye seferber oldu
Doğumevi kanalizasyonunda bebek operasyonu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yozgat Doğum Evi'nde hamile kadın, tuvalette düşük yapınca kanalizasyona giden cenini bulmak için belediye seferber oldu.


Edinilen bilgiye göre, Yozgat Doğum Evi'ne sabah saat 04.00 sıralarında doğum sancılarıyla getirilen Münevver Mersin (25), saat 08.00'e kadar doğum sancıları çektikten sonra tuvalete gitti.


Tuvalette düşük yapan Mersin, sifonu çekince cenin tuvaletten kanalizasyona düştü.
Münevver Mersin'in eşi Cuma Mersin, ceninin bulunmasını isteyince, hastane çalışanları ve belediye itfaiye ekipleri harekete geçti. Doğum Evi kanalizasyon rögarlarını açan belediye itfaiye ekipleri ip sallandırarak cenini aradı. Ceninin rögarda olmadığı anlaşılınca, tuvaletten tazyikli su verilerek düşmesi beklendi. Ancak bu çalışma da sonuç vermeyince ceninin diğer rögarlara gidebileceği düşüncesiyle diğer rögarlar da kontrol edildi; ancak cenin bulunamadı.


Ceninin bulunma çalışmasını heyecanlı ve meraklı gözlerle takip eden Cuma Mersin, doğacak bebeklerinin erkek olduğunu ve isminin de "Alperen" olarak düşündüklerini belirterek, "Eşimi doğum sancıları içinde hastaneye getirdik. Ancak görevli doktor olmadığı için başka bir doktora rica ederek eşime bakmasını sağladık. Daha sonra eşim tuvalet ihtiyacının geldiğini zannederek tuvalete gitmiş ve orada düşük olmuş. Eşimin paniğe kapılarak sifonu çekmesi üzerine bebek tuvalet deliğinden kanalizasyona gitmiş" dedi.


Bebeğin 6 aylık olduğunu belirten acılı baba Mersin, "Eşim rüyasında bebeğimizin 'Anne kurtar' dediğini görmüş, bu nedenle Alperen'in bir mezarı olsun istedim; ama olmadı. Çalışmalar yapıldı; ancak bebek bulunamadı. Yapacak bir şey yok" şeklinde konuştu.

İHA
doğumevi
kanalizasyonunda
bebek
operasyonu
Yorum (8)
RKTR
Sayın İsmail Hakkı Hocam, ciddi hastalardan kaçıldığı bu dönemlerde, söyledikleriniz bilhassa önem arzediyor. Ama, bu ülkede "konsültasyon" müessesesinin üşengeçlikten ziyade dava risklerini azaltmak için kullanıldığı da herhalde malumunuzdur. Keza, gerekli-gereksiz tetkikler ve reçete yazımları da.. Çünkü hakimler bunlara çok önem veriyor. Vakada hatasız dahi olsanız, hastaya tetkik veya reçete yazmadıysanız, başınız sıkıntıda demektir. Saygılar ..
0
Cevapla
gizem
oldum olası sağlığıma dikkat ederim son çare doktora giderim ameliyat hiç olmadım ödüm patlar ama doktorlara güvenirim bu yazıdan sonra korkuyorum cerrahlık bu yönde gidiyorsa doğum kontrolüne gerek yok.
0
Cevapla
ÇETİN ÖCAL
başlık ile yazının içeriği çok uyumsuz olmuş,cerrah postop kendi hastasını kendi takip ediyor,zira bi komplikasyon ouştuğunda heleki cerrahi bir komp.ise o hastayı üniv.hastaneside dahi hiç bi yer kabul etmiyor.tabiri caizse hasta elinde patlıyor.durum böyleyken cerrahlar sanki her vakada postop hastaları başka yere takip için gönderiyor gibi bir izlenim oluşuyor okuyanlarda.kendi söküğümüzü kendimiz dikiyoruz.cerrahlık bir yere gitmez herkes müsterih olsun...
0
Cevapla
Nilgün Erdoğan
çok haklısınız, noktasına ve hatta virgülüne bile katılıyorum.Geldiğimiz nokta çok üzücü...Saygılar
0
Cevapla
tahir mutlu
Herşeyi bilmek aslında hiçbir şey bilmemektir. Tedavide başarı branşlaşınca sağlanmakta, komplikasyon minimalize edilmektedir. Maksimum başarı iyi ekipler ile elde edilmektedir. Her şeyi bilmeye çalışan tek akıl degil, branşlaşmış çoklu ortak akıllar ile hareket edilmelidir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir