Medimagazin logo

Hakkâri'de iki ebeye ölü doğum soruşturması

Hakkâri Devlet Hastanesi'nde doğum uzmanı olmadığı için, 2 ebeyle bir hastane personelinin müdahalesi sonucu ölü doğum yaptığını iddia eden bir kadının şikâyeti üzerine, Sağlık Bakanlığı ile 2 ebe ve hemşire kusurlu bulundu
Hakkâri'de iki ebeye ölü doğum soruşturması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hakkâri Devlet Hastanesi'nde doğum uzmanı olmadığı için, 2 ebeyle bir hastane personelinin müdahalesi sonucu ölü doğum yaptığını iddia eden bir kadının şikâyeti üzerine, Sağlık Bakanlığı ile 2 ebe ve hemşire kusurlu bulundu.


23 Kasım'da Hakkâri Devlet Hastanesi'nde ölü doğum yapan Remziye Temel'in İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Birimine başvurması üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı ve konuyla ilgili bir rapor hazırlandı. Raporda, Devlet Hastanesi'nde Kadın Doğum Uzmanı bulundurmadığı için Sağlık Bakanlığı, hastaya detaylı bilgi vermedikleri için olay günü nöbetçi olan 2 ebeyle hemşire kusurlu bulundu.

Raporda, şunlar kaydedildi: "Remziye Temel'in hastaneye geldiği sırada doğumunun yaptırılması gerekiyordu. Bunun yanı sıra hasta başka bir yere sevk edilmemesi gerekirken kadın doğum uzmanı bulunduğu için Yüksekova Devlet Hastanesi'ne sevki yapılıyor. Ayrıca hasta yakınları da hastayı hastaneye geç getirmesi nedeniyle kusurludur."

Milliyet
hakkâri'de
iki
ebeye
ölü
doğum
soruşturması
Yorum (2)
G.C.
Öncelikle yazımı dikkate aldığınız ve onurlandırdığınız için minnet ve şükranlarımı sunuyorum size. Biz hekimler hiçbir zaman bu denli 'Tek Yürek' olarak sorunlarmızı dile getirememiştik, hiçbir zaman bizi destekliyeceğini beklediğimiz mesleki kuruluşlarımızın bu denli arkamızda olduğunu hissetmemiştik...Sizler gibi 'yetkin' merciler sayesinde mesleki 'Gönül Yorgunluğumuzun'hafifleyeceğiniumuyorum. Saygılarımla.G.C.
0
Cevapla
Dr.Cevdet
Hastaneler yine fokur fokur kaynıyor. Ocak performansı sonucu alınacak döner sermayeden vergi kesintisi en az olacağı için doktorlar bu ay zirve puan peşindeler. Şu içine düştüğümüz duruma bakın. Ay sonu kimi hastası çok olan branş doktorları 8-9 bin tl döner alırken, hasta potansiyeli az olan branş doktorları 1-2 bin tl döner alacak. Sevgili hocam bu durumu gayet iyi bilen yöneticilerimizde yine hastanelerden yükselen feryatları duymayacak, görmeyecek ve hissetmeyecekler. Demekki buda doktorların parayla imtihanı.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir