Medimagazin logo

''Eczacıbaşı Tıp Ödülleri''ni kazananlar belli oldu...

Türkiye'de tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla verilen geleneksel ''Eczacıbaşı Tıp Ödülleri''ni kazananlar açıklandı
''Eczacıbaşı Tıp Ödülleri''ni kazananlar belli oldu...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye'de tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla verilen geleneksel ''Eczacıbaşı Tıp Ödülleri''ni kazananlar açıklandı.

2006 Eczacıbaşı Tıp Bilimi Ödülü''ne İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yalçın Tüzün layık görüldü.

Ödüllerin duyurulması amacıyla Swissotel'de bir basın toplantısı düzenlendi. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı topluluğunun ödül geleneğini 1959 yılında başlattığını hatırlatarak, ''Tıp ve eczacılık alanındaki bilimsel araştırmaları destekleme, bilim insanlarını ödüllendirmek çok önemli. Bu çerçevede günümüze değin 168 bilimsel araştırma projesi için gerekli finansman sağlandı. 30 tıp bilim ödülü, 31 tıp teşvik ödülü verildi'' dedi.

Ayrıca 2002 yılından bu yana da başarılı tıp öğrencilerinin ödüllendirildiğini anımsatan Eczacıbaşı, geleceğin bilim insanlarının bu akşam düzenlenecek törenle açıklanacağını söyledi.

ÖDÜLLER
Eczacıbaşı Tıp Ödülleri ve Bilimsel Araştırma Destekleri Bilimsel Değerlendirme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Kansu da, ödül sahiplerini açıkladı.

Prof. Dr. Emin Kansu'nun açıklamasına göre, ''2006 Eczacıbaşı Tıp Bilimi Ödülü''ne, ''Dermatoloji alanında yeni ufuklar açan uluslararası düzeyde üstün nitelikli bilimsel çalışmaları nedeniyle'' İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yalçın Tüzün layık görüldü.

''Eczacıbaşı Tıp Teşvik Ödülleri''ni de ''nefroloji alanındaki çalışmaları'' nedeniyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Nefroloji Ünitesi'nden Doç. Dr. Mustafa Arıcı, ''ilaç alerjileri'' konusunda bilimsel çalışmaları nedeniyle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Gülfem Çelik ve ''felç mekanizmaları ve yeni tedavi yaklaşımları'' üzerinde çalışan Hacettepe Üniversitesi Nörolojik Bilimler ve Psikiyatri Enstitüsü ve Nöroloji Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Yasemin Gürsoy Özdemir paylaştı.

''Eczacıbaşı Proje Destek Ödülleri''ni de Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı'ndan Dr. Ebru Morkoyun Aşıcıoğlu, Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Temel Onkoloji Anabilim Dalı'nda Prof. Dr. Dicle Güç ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Dilek Yavuz'un projeleri kazandı.

Tıp fakültesi öğrencilerine verilen ''Bilimsel Araştırma Proje Ödülleri''ni kazananlar ise bu akşam açıklanacak.

''Eczacıbaşı Tıp Ödülleri'', bugün yapılan ''Eczacıbaşı Tıp Günü'' etkinlikleri kapsamında akşam düzenlenecek törenle sahiplerine dağıtılacak.

''2006 ECZACIBAŞI TIP BİLİM ÖDÜLÜ''NÜN SAHİBİ...
Basın toplantısına katılan Prof. Dr. Yalçın Tüzün, ödülünü Bülent Eczacıbaşı'nın elinden aldı.

Prof. Dr. Tüzün, yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 yıldır Behçet hastalığı hakkında bir ekip olarak çalıştıklarını dile getirerek, ''Dünya Behçet hastalığını bizden öğreniyor. Hastalığın tam olarak tanımlanması ve tedavisi bizden soruluyor'' dedi.

Hastalığın tedavisinden çok büyük adımlar attıklarını kaydeden Prof. Dr. Tüzün, aldıkları ödülden mutluluk duyduklarını dile getirdi.


Milliyet

''eczacıbaşı
tıp
ödülleri''ni
kazananlar
belli
oldu...
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir