Medimagazin logo

Eyup Fatsa'dan doktorlara gözdağı

AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, Gölköy İlçe Kongresi'nde yüksek rakımlı ilçelerde çalışmak istemeyen doktorlara gözdağı verirken, kendilerine engel olan CHP'yi de eleştirdi
Eyup Fatsa'dan doktorlara gözdağı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, Gölköy İlçe Kongresi'nde yüksek rakımlı ilçelerde çalışmak istemeyen doktorlara gözdağı verirken, kendilerine engel olan CHP'yi de eleştirdi.

Ordu'nu Gölköy İlçesi'nde, AK Parti İlçe Teşkilatı'nın 2. Olağan Kongresi'nde ilçe halkının doktor sıkıntısını gündeme getirmesiyle ilgili bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, "Doktorluk meselesi aklımızdan hiç çıkmadı ki. Biz her tayin döneminde Gölköy Devlet Hastanesi'ne uzman doktor tayini yaptık ama gelmiyorlar. Uzman doktorlar bölgemizde Ordu, Fatsa, Ünye'nin dışındaki ilçelerde çalışmak istemiyorlar. Mecburi Hizmet Yasası'nı çıkarttık, Meclis'te kıyamet koptu, muhalefet karşı çıktı. Anayasa Mahkemesi'ne dava açtı. Neler vardı bu kapsamda. Mecburi hizmette tayini çıkan doktor artık 'Ben falan yere gitmiyorum' diyemeyecekti. En az 500 gün tayini çıktığı yerde çalışmak zorundaydı. Gitmezse, 'Diplomanızı alırız ve size doktorluk yaptırmayız' dedik. Ama bizim muhalefet ne akla hizmet ediyorsa Anayasa Mahkemesi'ne dava açtı. Son olarak Danıştay yürütmeyi durdurdu. Başka türlü buralara doktor getirme imkanımız yok" dedi.

Konuşurken kimsenin mangalda kül bırakmadığını söyleyen Milletvekili Fatsa, "Bayrağın dalgalandığı her yer Türkiye'dir" dendiğini ama Ordu'ya gelince bu şehrin Türkiye sayılmadığını ifade ederek, "Bu işler konuşulduğu gibi değil. Doktor buraya gelmek istemiyor. Biz bu sefer 'Öyleyse biz dışarıdan doktor getiririz' dedik. Şimdi tutuştular. Diyorlar ki 'Olur mu, Türkiye'ye dışarıdan doktor gelir mi? Gel çalış, ona da yanaşan yok. İşte bunların aklı bu. Bunlar millete zulüm etmekten, milletle rekabet etmekten, millet için yapılan hizmetin önünü kesmekten başka Allah için ne yapmışlar. Yoksa millet bunları barajın dışında bırakır mıydı? Şimdi ya gelirler Gölköy'de, Gürgentepe'de, Aybastı'da çalışırlar ya da doktorları dışarıdan getirir buralarda çalıştırırız. Onların da elindeki diplomaları kullandırmayız. Milletin sırtından onları geçindirmeyiz" diye konuştu.

İHA
eyup
fatsa'dan
doktorlara
gözdağı
Yorum (14)
Dr
Bundan sonra H-index 9 olmadan Doç sınavına başvurulamaz, 13 olmadan Prof kadrosuna başvurulamaz demek yeterlidir. YÖK e bu konuda baskı yapılmalıdır. Kalite ancak bu şekilde artar. En azından son birkaç yıldır uydur kaydır Doç olanlar Prof olmak için biraz çaba harcar.
0
Cevapla
hasan ekim
Bence ilk yapılacak iş 38. maddenin kaldırılarak doçent olmadan en az 3 yıl süreyle Yrd. Doç. olarak çalışmış olmak şartı getirilmelidir. Bulunduğu merkezde gerek acil gerekse elektif ameliyatlar yapmayan veya hasta takip etmeyenler kesinlikle sınava girememeli.Yayınlarda sadece SCİ kapsamındaki dergiler değil ülkemizde yıllardır başarıyla yayın hayatını sürdüren Türkiye klinikleri dergileri ve TÜBİTAK dergileri de Sci'ye eş değer kabul edilmeli. Hem ingilizce hem de Türkçe yayın şartı konmalı.Sınavlar sözlü yapıldıktan sonra mutlaka yazılı bir sınavda yapılmalı.
0
Cevapla
ercan
Hasan beye katılıyorum Yrd.Doç. olmadan ve belli bir süre üniversitede çalışmadan dışarıdan doçent olunmamalıdır. Yeni açılan bir sürü üniversitede öğretim üyesi yok iken büyük şehirlerde yüzlerce insan dışarıdan doçent olup bu unvanı özel sektörde ve muayenehanede hasta kapmak için kullanmaktadır. Doçentlik bir akademik unvandır ve üniversite dışında kullanılmamalıdır.
0
Cevapla
galile
bu işlerin sakıncaları taa 1980'den beri söylendi yazıldı. yök öyle bir yapılmış ki erk kimde ise istediği yönde kullanılacak maddeler konulmuş.tarafsız bilim çevreleri yök atama yükseltme gibi onlarca maddesini ilk kurulduğu zamandan beri söyledi. o dönem bu yasadan zarar gören bugünkü iktidar ise yökün kontrolunu ele alır almaz, bir vakitler eleştirdiği bütün yök maddelerini kendi lehlerinde kullanmaya başladı. yar doç atama, doçentlik sınav, prof yükseltme, 39 madde garabeti.. filanca anadolu üniversitesinde prof ol, ertesi günü kendi eğitim hastanene prof olarak dön... gibi tek fark bir vakitler bu maddeler çok seyrek olarak işletilirken şimdi bu çok daha sık kullanılıyor. eskiden yökten yakınırken bugün iktidar yökten memnun..bunun içinde rektör atama usulu de var. onun için ne yusuf ziya öncesi yök'ten ne de sonrası yök'ten kimsenin yakınmaya hakkı yok..bir avuç gerçek bilici ve siyaseti bilme karıştırmayan insan dışında...
0
Cevapla
ali
Doçent olma kriterleri yeniden gözden geçirilmeli. Üniversitede çalışmadan dışarıdan doçentlik kaldırılmalıdır. Dışarıdan olmak isteyenler bi zahmet yeni kurulan üniversitelere gidip emek vermeli, ders anlatmalı, araştırma yapmalıdır. Ayrıca doçentlik sınavlarında deneme dersi tekrar konmalıdır. Piyasa doçentliğinin önüne geçilmelidir. Ayrıca, doçentlik jürilerine girecek profesörler için de kriterler olmalıdır. En az 5 yıllık prof olmak, birinci isim belli sayıda SCI yayını olmak, h indeksi yüksekliği vb. kriterler olmalıdır. Hiçbir kriteri tutmayan hocalar ve hep aynı kişiler jürilere yazılıyor. Hatta sınava girecek adayadan daha küçük yaşta 1 yıllık profesör olup yayın sayısı da adaydan daha az insanlar jüriye giriyor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir