Medimagazin logo

Rektör havada hayat kurtardı

Uçak seyahati sırasında kalp kirizi geçiren Ali Yılmaz isimli vatandaş, bir arka koltuğunda oturmakta olan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu'nun müdahalesi ile hayata döndü
Rektör havada hayat kurtardı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Uçak seyahati sırasında kalp kirizi geçiren Ali Yılmaz isimli vatandaş, bir arka koltuğunda oturmakta olan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu'nun müdahalesi ile hayata döndü.


Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'dan İstanbul aktarmalı olarak Antalya'ya gitmek üzere Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferiyle yola çıkan 57 yaşındaki Ali Yılmaz, aktarmanın gerçekleşmesinin ardından, Antalya Havalimanı'na 10 dakika kala aniden fenalaştı.

Durumu fark eden ve bir arka koltukta oturmakta olan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu, hemen Yılmaz'a müdahale etti.


Komsuoğlu kalp masajı yaparken, uçak bu sırada Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendi.


Prof.Dr. Baki Komsuoğlu ve uçakta tesadüfen bulunan iki doktor, İstanbul'a ulaşana kadar Yılmaz'a gerekli müdahalelerde bulundu.

Uçağın İstanbul'a iniş yapmasının ardından Yılmaz, hazır bekleyen ambulansla Kartal Koşuyolu Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Burada tetkikleri yapılan Ali Yılmaz, kısa bir süre sonra taburcu edildi.

Ali Yılmaz, Diyarbakır'dan hareket etmeden kendini iyi hissetmediğini belirterek, "Bana müdahale eden hoca ile tanışmak ve ona teşekkür etmek isterim. Allah ondan bin kere razı olsun benim için ellerinden geleni yaptılar" dedi.


Eşinin fenalaştığını gören ve ilk olarak gömlek düğmelerini çözerek rahatlatmak isteyen Emine Yılmaz da, eşinin hayatını kurtaranlara minnettar olduklarını söyledi.

Röportaj sırasında Yılmaz'ın cep telefonu çaldı. Babasını arayan Haydarpaşa Numune Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi doktorlarından Ayhan Yılmaz, sağlık durumu hakkında bilgi aldı.


İHA
rektör
havada
hayat
kurtardı
Yorum (4)
RKTR
Sayın Hocam ne güzel yazmış: “ .. mesleğimizi ve meslektaşlarımızı aşağılamak(!) ve küçültmek(!) amaçlı, kinleri gözlerini kör etmiş ve kendilerini aşağılık kompleksinden bir türlü kurtaramayanların toplumda alışkanlık hâline getirdikleri ‘Doktor Efendi !‘ hitap şekli, kendini bilmeyen insanların ağızlarına pelesenk olmuştur”. Hocam, sözünü ettiğiniz kişiler, bu hitap şekliyle bize bir takım mesajlar da verdiler: “Evet Doktor Efendiler, 2004’ten beri size Milli Tıp Hukuku Formülü’nü verdik. Böylelikle, hekimlere açılan dava sayısının 23 kat artmasına, çift davadan mahkemeye düşen meslektaşlarınızın seri katillerden daha beter hükümlerle yargılanmalarına imkan verdik. Tabii bu şekilde Defansif Tıp’ın artmasına da sebebiyet verdik. Size hakaret edip saldıranlara uyduruk cezalar verip, onları da hep erteledik. Çalışma koşullarınıza, kişisel güvenliğinize, eğitiminize, özlük haklarınıza hep boş verdik. Yeni mezunlarınızı, günde 400 kişi bakıp dayak yiyecekleri Vahşi Batı tipi Acillere verdik. Sizi en az 45 sene eşşek gibi çalıştırıp, emekli olunca da ayda 1650 lira vereceğiz. BİZ VERDİK Mİ, İŞTE BÖYLE VERİRİZ ! Evet, afiyet olsun Doktor Efendiler ..”
1
Cevapla
ZZZ
herhangi bir batı ülkesinde doktora boyle hitap edildiginde ne olacagını düşünüyorum. herhalde muazzam bir tepki olurdu.
0
Cevapla
bir dr
efendiyi hakaret, tahkir amaçlı söylemek çok tehlikelidir zira "peygamber efendimiz" deriz, bir de "ilim saygı görmediği yerde durmaz" lafzı vardır. Anlayana...
1
Cevapla
RKTR
2004'ten beri sistematik olarak yürütülen bir aşağılama ve değersizleştirme kampanyasının unsurlarından biri bu aslında.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir