Medimagazin logo

Bakanlıktan "Yeşil kartlı diye ölüme terkettiler" haberine soruşturma

Sağlık Bakanlığı, Samsunlu Alihan ve Buğrahan Karakılıç kardeşlerin yaşadığı iddia edilen sağlık skandalıyla ilgili olarak medyaya yansıyan haberler üzerine soruşturma başlattı
Bakanlıktan "Yeşil kartlı diye ölüme terkettiler" haberine soruşturma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı, Samsunlu Alihan ve Buğrahan Karakılıç kardeşlerin yaşadığı iddia edilen sağlık skandalıyla ilgili olarak medyaya yansıyan haberler üzerine soruşturma başlattı.


Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Recep Akdağ'ın talimatı üzerine başlatılan soruşturmada, kardeşlerden birinin ölümüyle sonuçlanan olayda herhangi bir ihmal olup olmadığının belli olacağı kaydedildi.

Bakan Akdağ'ın bu gibi gelişmeleri hassasiyetle takip ettiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bu soruşturma çerçevesinde hadisenin cereyan ediş şekli, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaralılara yapılan müdahale, ailenin çocuklarını kendi inisiyatifleriyle Ankara'ya getirmek istemeleri, fakültenin nakille ilgili bir hekim, bir hemşire ve gerekli donanımı tahsis etmesi, tedavileri için yoğun bakım ünitesi aranması, çocuklardan birinin yolda hayatını kaybetmesi ve Ankara'da yaşanan süreçler bütün detaylarıyla hassasiyetle ve hızlıca araştırılacaktır.
Soruşturma sonuçlanmadan, üniversite ve kamu hastanelerimiz, GATA ve 112 sistemimiz hakkında suçlamalarda bulunmanın doğru olmadığı kanaatindeyiz. Sayın Bakanımız'ın bu gibi gelişmelerle ilgili hassasiyeti kamuoyumuzda bilenmektedir. Başlatılan soruşturma bu hassasiyetle sürdürülecek, en kısa sürede sonuçlandırılacak ve medyamız aracılığıyla kamuoyumuzla paylaşılacaktır."


İHA
bakanlıktan
"yeşil
kartlı
diye
ölüme
terkettiler"
haberine
soruşturma
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir