Medimagazin logo

Sağlık çalışanları banka promosyon paralarını almaya başladı

Memur maaşlarının ödeneceği bankalarla kamu kurumları arasında yapılan protokol gereğince, bankalar tarafından kurumlara verilen promosyonların personele dağıtımına başlandı
Sağlık çalışanları banka promosyon paralarını almaya başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Memur maaşlarının ödeneceği bankalarla kamu kurumları arasında yapılan protokol gereğince, bankalar tarafından kurumlara verilen promosyonların personele dağıtımına başlandı.


Sağlık Bakanlığı, Tokat, Mersin, Erzurum ve Kayseri'deki sağlık kuruluşlarında çalışan personele paraları ödedi. Türk Sağlık-Sen, diğer illerdeki banka promosyonlarının da sağlık çalışanlarına ödenmesi için girişimlerini hızlandırdı.

Türk Sağlık-Sen'in banka promosyonlarının sağlık çalışanlarına ödenmesiyle ilgili olarak Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı nezrinde yürüttüğü girişimler sonuç verdi.


Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Tokat, Mersin, Erzurum (Palandöken Devlet Hastanesi, Aziziye Kadın Doğum Hastanesi) ve Kayseri'deki bazı sağlık kuruluşlarında çalışan personele promosyon ücretleri ödendi.

Bu arada banka promosyon paraları Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü'nde yaklaşık 500 görevli personele 435 YTL olarak ödeneceği öğrenildi.


Ayrıca SHÇEK, bağlı kurumlarda da personele promosyon ödemesi yapmaya başladı. SHÇEK Ankara Keçiören Kreş ve Gündüz Bakımevi yöneticileri Türk Sağlık-Sen'in yaptığı başvurular doğrultusunda banka promosyon paralarını 13 Mart 2006 tarihinde ödedi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bankalar tarafından ödenen promosyonların çalışanların hakkı olduğuna bildirdi. İHA muhabirine konuşan Kahveci, promosyonların, çalışanların maaşları dolayısıyla ödendiğini hatırlatarak, "Çalışanların maaşları dolayısıyla elde edilecek gelir, çalışanların hakkıdır. Sosyal hukuk devleti olmanın gereği olarak da bu promosyonlar çalışanlara ödenmelidir. Bu konuda yasal bir düzenleme yapılmalıdır" dedi.


Önceden bu promosyonlardan çalışanların hiçbir şekilde faydalandırılmadığını kaydeden Kahveci "Türkiye Kamu-Sen'in ve Türk Sağlık-Sen'in girişimleri neticesinde Maliye ve Sağlık Bakanlığı bu promosyonların çalışanlara ödenebileceğine dair yazılar yazdı. Bu yazılardan tüm şubelerimizi haberdar ederek anlaşma dönemlerinde kurumlara başvurmalarını istedik. Bunun neticesinde bazı illerimizde bu promosyonlar çalışanlara ödendi. Kararlılıkla sürdüreceğimiz mücadele ve girişimlerimiz neticesinde ülke genelinde bu promosyonların çalışanlara ödeneceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Türk Sağlık-Sen'in konuyla ilgili olarak geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la yaptığı görüşmede, Sağlık Bakanlığı'nın yayınlayacağı bir genelgeyle bütün sağlık kuruluşlarında bu promosyonların çalışanlara ödeneceğini hüküm altına almasını istemişti. Bakan Akdağ ise bu konuyu değerlendireceklerini söylemişti.


Diğer taraftan, kamu çalışanlarının maaşlarının ödeneceği bankalarla kamu kurumları arasında yapılan protokol karşılığı bankalar tarafından kurumlara verilen promosyonların çalışan personele dağıtılması ve bu hususta kurum amirlerine inisiyatif tanınması konusunda Maliye Bakanlığı Muhasebet Genel Müdürlüğü bir genelge yayınlamıştı. Söz konusu genelgede şu ifadelere yer verildi:
"Bankalarca yapılan bu protokoller karşılığında sunacakları hizmet kalitesinin dışında ilgili kurumlara promosyon adı altında aynı veya nakdi ek imkanlarda sunulabilmektedir. Sunulan bu ek mali imkanların tasarruflarına ilişkin bir düzenleme bulunmamakla birlikte, uygulamada bu imkanlar kurum hizmetlerine tahsis edilebildiği gibi çalışanlara da paylaştırılabilmektedir. Bankalar tarafından verilen promosyonların dağıtımı hususundaki düzenleme çalışmaları devam etmekle birlikte bu aşamada sunulan bu ek mali imkanların ne şekilde kullanılacağı yukarıda belirtilen uygulama çerçevesinde tahakkuk daireleri tarafından kararlaştırılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir."


İHA
sağlık
çalışanları
banka
promosyon
paralarını
almaya
başladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir