Medimagazin logo

Para bizden oy sizden

İstanbul Tabip Odası’nın seçimleri yaklaşırken, AKP’ye yakın Hekim Hakları Derneği, adaylarına oy verecek hekimlerin peşine düştü. Odaya kaydedilen 10 asistanın üyelik aidatı ASET ilaç firmasınca ödenmiş.
Para bizden oy sizden
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İstanbul Tabip Odası’nın seçimleri yaklaşırken, AKP’ye yakın Hekim Hakları Derneği, adaylarına oy verecek hekimlerin peşine düştü. Odaya kaydedilen 10 asistanın üyelik aidatı ASET ilaç firmasınca ödenmiş.

21 bin 580 üyesiyle Türkiye’nin en büyük yerel hekim kuruluşu olan İstanbul Tabip Odası’nda seçime altı hafta kala kulis faaliyeti hızlandı. Türk Tabipler Birliği’nde en fazla delegeyle temsil edilen odanın yönetiminde sözsahibi olmak isteyen AKP’ye yakın hekimler, Sağlık Bakanlığı kanalıyla kampanya başlattı. Bakanlık personelinden Eyüp Sağlık Grup Başkanı Dr. Saim Şendil, Hekim Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla ilçe sağlık grup başkanlıklarına ve başhekimlere bir yazı gönderdi ve şu taleplerde bulundu:

"Öncelikle iki listeyi bize acilen iletmenizi istirham ediyoruz: 1) İlçemizde bu 3 ay oda seçimini birinci işi sayıp koşturacak, fedakar, çalışkan arkadaş isimleri, 2) Bu arkadaşlardan oluşan çalışma grubunun oluşturacağı, hastanenizde tabip odasına üye olmayan ve bu ekibe oy verme ihtimali bulunan hekimlerin telefon, e-mail ve çalışma saatlerini içeren liste."

400 YENİ KAYIT

Yazılı çağrı sonrasında, hastanelerden kaldırılan servislerin hekimleri kayıt için Cağaloğlu’ndaki İstanbul Tabip Odası’na taşındığı öğrenildi. 7 Mart itibariyle 400 doktor odaya kayıt yaptırdı. Geçen yıl aynı dönemde kayıt yaptıran doktor sayısı ise sadece 38’di.

Bu arada 10 asistanın odaya üyelik kayıt ücreti olan toplam 950 YTL, ilaç firması ASET’in hesaplarından ödendi. Asistanlar Ç.Y, D.M, S.E, D.K, A.B, F.E, A.B, Ö.Y, S.Ç, E.A, "Üzerimizdeki baskı büyük. Yapacak bir şey yoktu" dedi.

ÖZELE BASKI

Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, oda seçimlerine yönelik kampanyaya Sağlık İl Müdürlüğü’nün katıldığını iddia etti, bazı özel hastaneler üzerinde baskı uyguladığı yönünde duyumlar aldıklarını söyledi. Dr. Çerkezoğlu, sağlık politikalarına yönelttikleri eleştirilerden rahatsız olan hükümetin güdümlü Tabip Odası istediğini iddia etti.

Hekim Hakları Derneği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Güvenli ise "Kimseye zorla oy kullandırma niyetimiz yok. Bir ilaç firmasının aidatı karşıladığından habersizim. AKP ile de direkt temasımız yok’ diye konuştu.

Kayıtlarda yok

Aset İlaç Genel Müdürü Ahmet Tokgöz ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: Bizim kayıtlarımızda, hesaplarımızda İstanbul Tabip Odası’na herhangi bir işlem yapıldığı gözükmüyor. Ama mümessillerimizin 100 milyona kadar ufak tefek, yanlış anlaşılmaya yol açmayacak hediyeler vermeye yetkisi var. Mümessillerimiz hediye amaçlı da olsa yaptıkları harcamaları makbuz veya faturalarını göstermeleri gerekiyor.

Mesude ERŞAN/Hürriyet
para
bizden
oy
sizden
Yorum (5)
Mustafa Hud Çulcu
Çok ciddi,hayati bir yazı.10 yıllık KOAH hastasıyım,yoğun bakım konumundan(değişik tedavilerle) iyileştim.Atak geçirmek nedir unuttum desem yalan olmaz.Tedavimi deneyimlerle sürdürdüm,ama böyle olmamalı,tedavi görenler gördükleri tedavinin faydalarını aynı hastalık mübtelalarına duyurabilmeli.İyi ki varsınız efendim İsmail bey.Yazınız için sonsuz şükranlar sunarım.
0
Cevapla
ümit ali malçok
Kaleminize sağlık hocam. Etik ve denetim olmadan yasaların bir anlamı yok.
0
Cevapla
OPDR ERSAN KUTLU
KALEMİNİZE SAĞLIK HOCAM ; HASTANELER SİRK GİBİ... ETİK YOK DENETİM YOK... HASTANEYE DÜŞENE KADAR............
0
Cevapla
op.dr.
peki hoca;iyi güzelde,bunları şu sizin uzmanlık dernekleri ve kongrelerde söylesen de, milletin belini, boynunu, omurgasını nalbur dükkanına çeviren,ama bir epidural hematomu bile uzaklara sevk eden meslektaş dediğin bu adamlara ve bunları yetiştiren, aslında uluslararası şirketlerin türkiye temsilciliklerini dolaylı yoldan da olsa(muvazzalı)yürüten hoca kılıklı adamlara yuh çekseniz iyi olmazmı.artık herkes kendi kafasına ve kesesine göre hastalık ve ameliyat icat etme yarışında.sahtekarlık artık literatür oldu,görmüyormusunuz. kullandığı malzemeden para kazanma şansı yoksa o hastanın yüzüne bile bakmayıp "benlik değil" diye başından savanlara lanet olsun diyorum. işin ayarı iyice bozuldu bilesin bunu.
0
Cevapla
OPDR
BEN SADECE BİRŞEYDEN KORKARIM... O DA ŞU: HUKUKTA SENİN GALATASARAY DEDİĞİNE BAŞKA BİRİNİN FB DEMESİNE... YANİ ACİLEN TIP MEVZUATI ADI ALTINDA SPESİFİK DÜZENLEMELER OLMALIDIR. ÖYLE 17 AYRI KANUN , YÖNETMELİK VB İLE OLMAZ... KESİN ÇÖZÜM BUDUR... YOKSA HERGÜN ELEŞTİRMEYE, KÜFRETMEYE DEVAM... SONUÇ: NE OLACAK BEŞİKTAŞIN HALİ?????
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir