Medimagazin logo

Yabancı hekim çalıştırma konusunda düşünceleriniz

Yabancı hekim çalıştırma konusunda düşünceleriniz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yabancı doktor çalıştırma konusunda düşüncelerinizi Medimagazin'de yayınlanmak üzere info@medimagazin.com.tr adresine gönderebilirsiniz.


"Şimdi hekim açığımız varmış, nerede varmış, doğuda varmış. Peki, ithal doktorlar oraya mı gidecek, hani hekim açığı yüzünden getiriyormuşuz ya. Yalan! AB istedi diye getireceğiz.
Amaç Texas Heart Institute'u, Houston hastanesini, Masachusettes'i Türkiye'ye getirmek ise diyeceğim yok. Ama iş öyle değil gibi.
Türk hekim istediği gibi Avrupa'da hekimlik yapabiliyor mu? Yapamıyor! European Board sınavını geçseniz dahi ülkeler izin vermiyor. Belki haklı, nasıl eğitim aldığını bilmediği hekimler değerli vatandaşına dokunamaz bile. Pek çoğunuz gitmişsinizdir veya giden bir arkadaşınız olmuştur. ABD için de aynısı geçerli.
Ama bizde işler tabi farklı. Yabancı doktor, oranın kenar üniversitesinden mezun, bir şekilde uzmanlık almış, dolar veya euro ile para kazanmak varken kalkmış Türkiye'ye gelmiş. Niye? Çünkü orada iş bulamamış. Niye? Çünkü yeterince iyi değil? Bu hekim şimdi gelip benim vatandaşıma el sürecek, öyle mi? Ben neciyim peki burada.
Türkiye ABD veya AB üyesi ülkelerin yaptığı gibi kriterler koyabilirse durum biraz değişir. Ama bu olay da AB isteği olduğu için biz kapılarımızı sonuna kadar açarız."


* * * * * * * * *

"Gelin öncelikle probleme bakmaya çalışalım. Yani bizim sağlık sisteminde asıl sıkıntı nedir? Neden senelerdir her gelen birtakım kendine göre değişiklikler yapmasına rağmen bu sıkıntılarımız hala devam ediyor? Bence bu olayı bir hastalık gibi düşünmemiz gerekiyor. Yani bir hastamız var ve adam gittikçe zayıflıyor, yani kilo kaybediyor. Biz 'bu hastaya ne yapabiliriz?' diye düşünmeden bu hastaya vitamin takviyesi yapmak veya bol şekerli besinlerle beslemek ne kadar mantıklı olur? Yani olayı semptomatik düşünerek işe başlamakla bir yere gidebilir miyiz?

Kesinlikle hayır! Bizim olayı bütün olarak düşünmemiz gerekiyor. Yani öncelikle hastanın şikayetlerini dinlememiz gerekiyor. Şikayetlerinde çok önemli ipucları bulabiliriz. Oysa bunun yerine kilo kaybına odaklanır başka bir şey düşünmezsek bir sonuca varamayız. Hastalığı da iyileştiremeyiz. Daha da kötüleşmesini izleriz. Şu andaki bizim sistemde aynen bu şekilde yani yapılanlar semptomatik tedaviye yönelik hareketler. Yani asıl hastalık ne? Kimse bunun çözmeye çalışmıyor. Daha açık bir ifadeyle yapılan kanserli hastaya vitamin vermekten başka bir şey değil."

* * * * * * * * *

"Türkiye'de ne zamanki bilimsel ve akılcı SİYASET yapılırsa işte o gün popülist POLİTİKA yapanlar tarihin karanlık sayfalarındaki yerlerini alacaklardır. Zaten başa gelenler siyaset değil, politika ile uğraşıyorlar. Maksat sitenizin de belirttiği gibi, apendisit hastasına ağrı kesici
vererek hastayı iyileştirdiklerine inandırmaya çalışıyorlar. Halbuki bu yapılan sadece geçici
süreliğine olayın üstünü örtbas edip meseleyi daha
derinleştirmekten öteye birşeye yaramaz, hatta
affedilmez bir hatadır, politikanın amacı günü
kurtarmak olduğu için, bugün daha farklı şeyleri
konuşmak varken hala dünya arenasında emeklemeye çalışıyoruz. Yabancı transferi ile iş yürüyecek olsaydı, ilk olumlu etki 1. lig futbol takımlarımızda
görülürdü, Sonuç ortada..."
yabancı
hekim
çalıştırma
konusunda
düşünceleriniz
Yorum (5)
RKTR
Sayın Hocam, bu güzel yazınız vesilesiyle, ben de ülkemizde halen uygulanan malum “Milli Tıp Hukuku Formülü”nü hatırlatmak isterim: Seri katil: sadece hapis Doktor: HAPİS + TAZMİNAT + MESLEKTEN MEN + HAYATINI BİTİRME
0
Cevapla
opdr motorettin
dr avcıları= hayalet avcıları=motorize birlikler oluşumu
0
Cevapla
drali kuş
Hocam ellerinize sağlık. Arkamızda kuvvetli bir tabip odası, destekleyici bir sağlık bakanlığı lazım. Çoğu kez bu iftiraları atanlara karşı doktorlar vakit darlığından, karşı dava açmanın getireceği maddi yükümlülüklerden dolayı sessiz kalıyorlar. Çamur at izi kalsın; tutturabilirsek ne ala alırız tazminatı şeklinde düşünen bir grup kötü niyetli çevrenin , kötü niyetli avukatlarında kışkırtması ile yaptıkları ne yazık ki yanlarına a kalıyor.
0
Cevapla
drA
hocam, bu sözünü ettiğiniz vicdan ahlak yoksunu kişiler yüzünden hekimler meslekten kaçmaya başladı .. adam illaki hekimden para alacak, umrunda değil onun hayatı mahvolmuş. ama kimse buna sittinsene katlanmaz. ben dahil bisürü hekim halen tıpdışı iş arıyor.
0
Cevapla
Can Ali Gürgüç
41 yıllık tecrübeme dayanarak şunları söyleyebilirim:1.Hekimleri ayağa düşüren po- litikacılardır.Devletin sağlıkla ilgili görevini içinden çıkılmaz hale getiren,sonra suçlu olarak doktorları gösteren onlardır.2.Her suçlamanın arkasında bir avukat vardır.3.TTB'i hekimleri koruma görevini yapmamaktadır.4.Hekimlerin bir kısmı simsar kullanma alışkanlığı edinmişlerdir.5.Tıp fakülteleri ve eğitim hastanelerinde öğretim,durma noktasına gelmiştir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir