Medimagazin logo

Haydar Dümen 'in mesleki geleceği Kurul'un elinde

Haydar Dümen'in vajinusmus hastalığına uyguladığı tedaviye tepkiler büyüyor. Onur Kurulu gerek görürse, Dümen'in meslekten men edilmesi gündeme gelebilir
Haydar Dümen 'in mesleki geleceği Kurul'un elinde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Haydar Dümen'in vajinusmus hastalığına uyguladığı tedaviye tepkiler büyüyor. Onur Kurulu gerek görürse, Dümen'in meslekten men edilmesi gündeme gelebilir.

Kadınlarda görülen cinsel ilişkiye girememe (vajinusmus) sorununa karşı Haydar Dümen'in kendi buluşum diye ortaya attığı tekniğine tepkiler sürüyor. Muayenehanede hastaları ilişkiye girmeye davet eden Dr. Dümen'in altı yıldır uyguladığı yöntem tıp dünyası tarafından da eleştiriliyor. Tabip Odası Onur Kurulu tarafından ele alınan şikayetler haklı görüldüğü takdirde, Dr. Dümen'in altı aya kadar meslekten men edilmesi dahi gündeme gelebilecek. Türkiye'de her beş kadından birinde görülen ve vajinusmus adı verilen cinsel ilişkiye girememe sendromuna karşı Dr. Haydar Dümen'in özel yöntemi hakkındaki şikâyetler Tabip Odası'nı da harekete geçirdi.

ÖN SORUŞTURMA VAR

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy konuyu incelemeye aldıklarını vurgulayarak, "Prosedür gereği önce ön soruşturmaya aldık. Ardından Onur Kurulu gerekli görürse konuyu incelemeye alacak. İnsanlar gördükleri tıbbi tedaviyle ilgili kafalarında soru işareti uyanırsa lütfen odayı arasınlar" diye konuştu. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sungur, vajinusmusa karşı bulunan yeni bir tedavi yöntemi varsa bunu önce bilim dünyasıyla paylaşmak gerektiğine işaret ediyor.

'İSTATİSTİKİ İSPAT GEREKİR'

Sungur şöyle devam ediyor: "Bir tedavi için yüksek fiyat biçmeniz, başarılı olduğu anlamına gelmez. Tedavinin başarılı olduğu ancak istatistik verilerle kanıtlanır. Ben de vajinusmusa domates iyi geliyor diyebilirim ama bunun yöntem olması için istatistiklerle açıklanması gerekir." Vajinusmusun suiistimale açık bir hastalık olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Teksen Çamlıbel ise, "Hastalara muayenehanede ilişki teklif edemezsiniz. Bir doktor ilişkiye gözlemcilik yapamaz" dedi.

Kendini savundu: Dünya uyguluyor


'ARŞİMED gibi buldum' dediği ve kendi geliştirdiğini iddia ettiği yönteme ilişkin artan tepkiler karşısında bir basın açıklaması yapan Dr. Haydar Dümen, uyguladığı tedavinin tüm dünyada kabul gördüğünü belirterek şunları söyledi: "Uyguladığımız sistem ve tedavinin ana ilkeleri bütün dünyada çeşitli yerlerde ve Türkiye'de de uygulanan bir yöntemdir. Bilimsel ve tıp çevreleri bu yöntemin çok başarılı olduğunu kabul etmişlerdir. Bunu benimseyip uygulayanlar da vardır. Ayrıca hakkımda, bir gazetede iddia edildiği gibi başlatılmış bir araştırma veya soruşturma da yoktur."

Eleştirilerinodağında ne var?


* Uyguladığını öne sürdüğü tedavi için talepettiği fahiş fiyat.

* Çiftleri kendi gözüönünde cinsel ilişkiyeteşvik etmesi.

* Kendi geliştirdiğini belirttiği yöntemi bilimsel platformlarda anlatmak yerine, televizyon programlarında reklamını yapması.

Mağdurlar konuşuyor

Şifa ararken eşinden ayrıldı
BALIKESİR'İN bir köyünden S. U. isimli bir kadın Gül Dümen'den randevu alarak geliyor. Doktor 500 Euro istiyor. Bir süre sonra parayı biriktirip geliyor. Haydar Dümen dudağından iğne yapıyor. Bir süre sonra muayene odasına alınan hasta Dr. Dümen'in kızı olduğunu söylediği bir kişi tarafından muayeneye hazırlanıyor. Dr. Dümen hastanın yanına gelip operasyon eldivenlerini takıyor ve hastaya derin nefes al diyor. Hastaya vajinusmus teşhisi konuyor. Hasta altı yıldır evlidir ve kocasıyla ilişkiye girememektedir. Dr. Dümen'in kızı tarafından genç kadının kızlık zarı yırtılıyor. İşin halloldu denilip Balıkesir'e gönderiliyor. Hasta bir süre sonra kocasından ayrıldı.
Z.T.

'Artık başka tedavi için para biriktiriyoruz'
DÖRT yıllık evliyim. Eşimle ilişkiye giremediğim için geçen yıl Dr. Dümen'den randevu alarak gittik. Tedavi için tüm altınlarımızı bozdurduk tam bin Euro ödedik. Önerdiği krem ve ılık su dolu leğene oturma önerisi işe yaramadı. Kendisine durumu söyledim. 'Eşinle gel burada deneyin' dedi. Eşim ikna olmadı. Başka tedavi deneyebilmek için para biriktiriyoruz.
I .Ö. Ankara

Sabah
haydar
dümen
'in
mesleki
geleceği
kurul'un
elinde
Yorum (1)
abdullah yıldırım
Arif ve mehmet adlı asistanlarınıza muamelenizi unutamıyorum vede benimle beraber üç öğrenciyi imtihanınızı.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir