Medimagazin logo

BM temsilcisi: Türkiye kuş gribiyle ilgili her tedbiri aldı

BM Kuş ve İnsan Gribi Kıdemli Koordinatörü Dr. David Nabarro, Türk hükümetinin, ülkede baş gösteren kuş gribi vakaları çerçevesinde, "konuyu mükemmel biçimde takip ettiğini ve insan sağlığı açısından her türlü tedbiri almış bulunduğunu" söyledi.
BM temsilcisi: Türkiye kuş gribiyle ilgili her tedbiri aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
BM Kuş ve İnsan Gribi Kıdemli Koordinatörü Dr. David Nabarro, Türk hükümetinin, ülkede baş gösteren kuş gribi vakaları çerçevesinde, "konuyu mükemmel biçimde takip ettiğini ve insan sağlığı açısından her türlü tedbiri almış bulunduğunu" söyledi.

Nabarro, 17-18 Ocak’ta Çin Halk Cumhuriyeti’nde kuş gribi konusunda düzenlenecek konferans hakkında dün New York’taki BM Basın Merkezi’nde gazetecilere verdiği brifingde, Türkiye’de baş gösteren kuş gribi vakalarına ve bu çerçevede Türk makamlarınca alınmış tedbirlere değindi.

Edinilen bilgiye göre, brifing sırasında "Türk hükümetinin konuyu mükemmel biçimde takip ettiğini ve Türkiye’nin insan sağlığı açısından her türlü tedbiri almış bulunduğunu" belirten Nabarro, "Türkiye’deki kuş gribi vakalarının bir insan hastalığı salgınına değil, esasen hayvan hastalığı salgınına işaret ettiğini" kaydetti.

Nabarro, Türkiye açısından şu anda en önemli sorunun, gerek kanatlı hayvanların itlafı, gerek insan sağlığı alanında alınan tedbirlerin sürdürülmeye devam edilmesi olduğunu söyledi.

BM İnsan ve Kuş Gribi Koordinatörü Nabarro’nun ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Türkiye’ye seyahatlerin yasaklanması gibi bir tedbiri gerekli görmediğini vurguladığı öğrenildi.

Milliyet
bm
temsilcisi:
türkiye
kuş
gribiyle
ilgili
her
tedbiri
aldı
Yorum (5)
ömer faruk atay
İsmail Hakkı Hocanın yazısı çok enfes olmuş.Teşekkür eder,yenilerini yazması için sağlık ve mutluluklar dilerim.
0
Cevapla
RKTR
Sayın İsmail Hakkı Hocam, her zamanki gibi yazınızı zevkle okudum. Hekimlerin giderek teknoloji bağımlı olmasını, fazla tetkik istemelerini haklı olarak eleştirmişsiniz. Evet ama bunun asıl sebebi, son yıllarda başımıza feci şekilde sarılan yeni Ceza Kanunu, malpraktis, hapis ve akıl almaz para cezaları, 22 kat artan dava sayısı, yıllarca mahkemelerde sürünme, hükümetin oluşturduğu yeni kurullar eliyle 3 seneye kadar meslekten atılma gibi felaketler olmasın sakın ? Doktorlara aşırı ve haksızca yüklenmenin defansif tıbbı çok arttıracağını kanıtlayan bilimsel çalışmalar bile var. Saygılarımla.
0
Cevapla
hülya kaya özkan
saygıdeğer hocamın yazısını okurken sönmeye yüz tutmuş bazı güzelliklerin hala yaşadığını anladım,mutlu oldum.kendisinin bir öğrencisi olarak inşallah ona ve hastalar layık bir hekim olmaya çalışıyorum.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
Hocam bu sorunun cevabını soruyu soran siz dahil hepimiz biliyoruz.Ama tahmin edersiniz,anlatmak uzun sürer.Kesin bildiğim,emin olduğum bir başka şey;tek suçlunun,sorumlunun hekimler olmadığı.Zaten "acımasızca" kasıtlı olarak,hedef gösterilerek eleştirildiğimiz bu dönem,siz de emin olun hocam,özeleştiri için hiçte uygun bir zaman değil.Birileri bizi linç etmeye,ettirmeye çalışıyor.Bu ortamda biz de modaya uyup birilerinden özür mü dileyelim?Özür dilersek bizi linç etmekten vazgeçecekler mi?Ne dersiniz?
0
Cevapla
salih y. marangoz
Hocam size katılmamak mümkün değil.Fakat odamıza giripte şikayetlerini anlatmak yerine ''şeker,kolesterol,guatr testi yaptıracağım'',''Benim boğazım ağrıyor,niye tansiyonuma bakıyorsun ki?''diyen bir hasta potansiyeli varken bizlerde ne yapacağımız konusunda kararsız kalıyoruz.Tahlil yaptırmayı doktoru insiyatifinde değilde bir hak olarak gören hastalar oldukça mesleğimizin icrası oldukça zor. SAYGILAR HOCAM
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir