Medimagazin logo

TTB'den ilginç iddia: Diyarbakır'daki ambulansları güvenlik güçleri tahrip etti

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi temsilcileri, Diyarbakır’da yaşanan olaylar sırasında göstericiler tarafından tahrip edilen Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi’ne ait 4 ambulansın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi’ne ait 2 ambulansın ise kimi güvenlik görevlilerince tahrip edildiğini öne sürdü. TTB, ambulans şoförlerinin fiziki saldırıya uğradığına ilişkin iddiaların ciddiye alınması gerektiğini söyledi
TTB'den ilginç  iddia: Diyarbakır'daki ambulansları güvenlik güçleri tahrip etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi temsilcileri, Diyarbakır’da yaşanan olaylar sırasında göstericiler tarafından tahrip edilen Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi’ne ait 4 ambulansın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi’ne ait 2 ambulansın ise kimi güvenlik görevlilerince tahrip edildiğini öne sürdü. TTB, ambulans şoförlerinin fiziki saldırıya uğradığına ilişkin iddiaların ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

TTB Merkez Konseyi temsilcileri, 5-6 Nisan’da Diyarbakır’ı ziyaret ederek, doktor ve sağlık çalışanları başta olmak üzere Sağlık Müdürü, Devlet Hastanesi Başhekimi, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yaptı.


Son dönemde yaşanan şiddet ortamı karşısında üzüntü duyduklarını, gelecek için kaygılarının arttığını aktaran heyet, geç olmadan her türlü terör eylemi ve şiddete karşı çabanın "hemen, şimdi" ortaklaştırmanın önemine işaret etti. Heyet programın sonunda hazırladıkları bir İlk Değerlendirme Raporu’nu da basına açıkladı.

"ŞİDDET, İNSANİ DEĞERLERE AİT TÜM SINIRLARI TEHDİT EDİYOR"

İlk Değerlendirme Raporu’nda, yıllardır çözülemeyen sorunların sonucu olarak gelişen olayların herkes tarafından nesnel değerlendirilmesini isteyen TTB, yaşanan acıların hissedilerek değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
Heyet, çeşitli kamu ve özel işyerleri yanı sıra kimi sağlık ocaklarının ve yaralı taşımakta görevli ambulansların saldırıya uğramalarını ise şiddet ortamının insani değerlere ait tüm sınırları ne denli tehdit ettiğinin kaygı verici bir göstergesi olarak yorumladı.

AMBULANSLAR TAHRİP EDİLDİ İDDİASI


Her türlü ortamda mutlak dokunulmazlığı olması gereken sağlık kurum ve araçlarının saldırıya uğramasının kabul edilemez olduğunu aktaran Merkez Konsey Heyeti temsilcileri, göstericiler tarafından tahrip edilen Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi’ne ait 4 ambulansın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi’ne ait 2 ambulansın ise kimi güvenlik görevlilerince tahrip edildiği, şoförlerinin fiziki saldırıya uğradığına ilişkin iddiaların ciddiye alınmasını istedi.

"SAVCILIK DOKTORLARA ZORLA ADLİ TABİPLİK HİZMETİ YAPTIRDI"

Raporda, gözaltına alınan kişilere yönelik adli tabiplik hizmetleri için Diyarbakır’daki meslektaşlarının Sağlık Müdürlüğü’nün bilgisi dışında Cumhuriyet Savcısı’nın doğrudan Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne yazdığı yazısıyla gözaltı yerlerine götürüldüğü ifade edildi.


"Dahası bu yazıdan önce de meslektaşlarımızın kurum dışına götürüldüğü bilgisi alınmıştır" diyen doktorlar, ilgili adli hizmetlerin sağlık kurumlarında gerçekleştirilmesi gerektiğini savundular.

"ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI KAYGI VERİCİ"

Gösterilere katılan 3-11 yaşları arasındaki çocukların öldürülmelerinin ardından, demokrasiyle yönetildiği ve hukuka saygılı olduğu iddia eden bir ülkenin başbakanının, "Kadın da, çocuk da olsa güvenlik güçlerimiz terörün maşaları için gereken her türlü müdahaleyi yapacak" açıklamasının kaygı verici olduğunu ifade eden heyet, Başbakan Erdoğan’ı "çocukları ve ailelerini suçlama kolaycılığından" vazgeçmeye çağırdı.

"ACILARIN ÜSTENDEN POLİTİKA YAPILMASIN"

Raporda, varlık sebepleri "insanı" ortadan kaldırmak anlamına gelen ve gerekçesi ne olursa olsun her türlü şiddeti kategorik olarak reddettiklerini belirten doktorlar, şiddetin son bulması, insanların mutluluğu, toplumun gelişmesi, ülkenin bağımsızlığı için, acıların üstünden politika yapma gafletine düşülmemesini istedi.

Hürriyet
ttb'den
ilginç
iddia:
diyarbakır'daki
ambulansları
güvenlik
güçleri
tahrip
etti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir