Medimagazin logo

Açtığı tıp merkezine ilk Osmanlı sağlık bakanının ismini verdi

Kütahya'da bir doktor, açtığı sağlık merkezine, Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk sağlık bakanı olan ve aynı zamanda "Şair Şeyhi" olarak bilinen Hekim Sinan'ın adını verdi
Açtığı tıp merkezine ilk Osmanlı sağlık bakanının ismini verdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kütahya'da bir doktor, açtığı sağlık merkezine, Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk sağlık bakanı olan ve aynı zamanda "Şair Şeyhi" olarak bilinen Hekim Sinan'ın adını verdi.


Hekim Sinan Tıp Merkezi, Saray Mahallesi'nde hizmete girdi. 4 katlı modern merkezde dahiliye, çocuk sağlığı ve hastalıkları, genel cerrah, kadın doğum ve kadın hastalıkları, diş ve ağız sağlığı, kulak-burun-boğaz, fizik tedavi ve ortopedi dallarında 24 saat hizmet verilecek.

1 yılda tamamlanan ve 30 kişinin istihdam edildiği Hakim Sinan Tıp Merkezi Genel Koordinatörü Dr. Ali Fazıl Kasap, "Hekim Sinan, Osmanlı'nın ilk sağlık bakanı. O dönem sağlık bakanlarına 'Reis'ül Tıbba' deniyordu. Aynı zamanda şair de olan Hekim Sinan Kütahyalı. Böylesine büyük bir zatın unutulmasına tahammül edemediğin için kurduğum tıp merkezine Hekim Sinan ismini verdim" dedi.


Kasap, halk arasında "Şair Şeyhi" olarak da bulunan Hekim Sinan'ın kabrinin, Kütahya merkeze bağlı Dumlupınar Köyü'nde ziyarete açık olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
açtığı
tıp
merkezine
ilk
osmanlı
sağlık
bakanının
ismini
verdi
Yorum (2)
aydin sinal
Sayin hocam yazilariniz güzelde siirleriniz eski istanbul sekerlerinin ,sakizlarin kagitlarina yazilan siirlere benziyor,yazmasaniz diyecegim ama gücenmeyin saygilar
2
Cevapla
alp yılmaz
çok eskiden hastane sayısı ve doktor sayısı hekim lobisi sayesinde hep dip seviyede tutuluyordu son on iki yılda bu sayılar arttığı için hocamız şikayet ediyor haklıda .alanında bir numara olan teknolojiyi iyi kullananda hasta tarafından el üstünde bu günde tutuluyor.artık fakülte bitirmek yetmiyor her meslekte olduğu gibi işini en iyi yapan insanımızla iyi ilişki kuran hekimler kazanıyor.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir