Medimagazin logo

ÖSYM'den cep telefonu uyarısı

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) başta olmak üzere birçok sınav gerçekleştiren Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, sınavlara cep telefonuyla girilmesinin önüne geçemediklerini belirterek, cep telefonu algılayan cihazlarla sınav salonlarını kontrol etmeyi planladıklarını bildirdi
ÖSYM'den cep telefonu uyarısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) başta olmak üzere birçok sınav gerçekleştiren Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, sınavlara cep telefonuyla girilmesinin önüne geçemediklerini belirterek, cep telefonu algılayan cihazlarla sınav salonlarını kontrol etmeyi planladıklarını bildirdi.

Kapalı olsa bile cep telefonuyla sınava girmenin yasak olduğunu vurgulayan Yarımağan, sınav esnasında cep telefonuyla yakalanan adayların sınavlarını iptal ettiklerini kaydetti.

Yarımağan, özellikle büyük şehirlerde cep telefonuyla sınava girenlerin daha çok olduğunu, küçük şehirlerde ise genellikle sınav kurallarına uyulduğunu ifade etti.

Özellikle yaşça daha olgun kişilerin katıldığı sınavlarda cep telefonuyla sınava girilmesinin önüne geçmekte zorlandıklarını dile getiren Yarımağan, “İnsanlar cep telefonunu ayrılmaz bir parçaları olarak görüyorlar ve sınava girerken kapıda vermek istemiyorlar” dedi.

“TELEFON KAPALI OLSA BİLE İPTAL EDİLİR”

Yarımağan, kılavuzlarda sınavlara cep telefonuyla girilemeyeceği uyarısının yer aldığını anımsattı. Bu uyarıya karşın sınav esnasında üzerinde cep telefonuyla yakalanan adayların sınavlarının iptal edildiğini vurgulayan Yarımağan, “Aday cep telefonunu hiç kullanmasa bile, telefonu kapalı bile olsa eğer sınav yapılırken üzerinde bulunursa sınavı iptal edilir. Eğer görevli adayın üstünde cep telefonu olduğunu fark ederse, örneğin gömleğinin cebinde görürse hiç kullanmamış olsa bile sınavı iptal edilir” diye konuştu.

ÜDS'DE 2 KİŞİNİN SINAVI İPTAL

Adayların, bu kuralı bile bile sınava cep telefonuyla geldiklerini söyleyen Yarımağan, şöyle konuştu:

“Biz bunların içinde hangilerinin iyi niyetli, hangilerinin kötü niyetli olduklarını ayırt edemeyiz. Çünkü artık günümüzde kopya büyük ölçüde cep telefonuyla çekiliyor veya çekilmeye çalışılıyor. Hatta şunu da duyduk, kötü niyetliler iki telefonla geliyor birini sınav salonuna girerken kapıda teslim ediyor diğerini içeri sokuyor.”

Yarımağan, 26 Mart 2006'da gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı'nda (ÜDS) İstanbul ve Trabzon'da 2 kişinin cep telefonuyla kopya çekmeye çalıştıklarının belirlendiğini ifade ederek, bu adayların sınavlarının iptal edildiğini bildirdi.

Cep telefonuyla sınava girmeyi engelleyebilmek için bilinenlerin dışında da önlemler almayı düşündüklerini kaydeden Yarımağan, şöyle konuştu:

“Cep telefonunu algılayan cihazlar var, elektronik karartma yapan cihazlar var. Gerçi bunların bir kısmının kullanılması için mahkeme kararı gerekiyor ama cep telefonu algılayan cihazlar kullanılabilir.

Bu cihazlardan alıp, rast gele sınav salonlarında dolaşarak kimin üzerinde cep telefonu varsa tespit etmeyi düşünüyoruz. Böyle bir cihazla ben, örneklemle seçtiğim birkaç salonda dolaşır kimlerin üzerinde cep telefonunu varsa sınavlarını iptal ederim.”


Hürriyet
ösym'den
cep
telefonu
uyarısı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir