Medimagazin logo

Dicle Ünv.Diş Hekimliği Fak. Öğretim Sınav ve Staj Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Dicle Ünv.Diş Hekimliği Fak. Öğretim Sınav ve Staj Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
DİCLE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM SINAV VE STAJ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK



MADDE 1 – 12/6/1989 tarihli ve 20193 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Sınav ve Staj Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"d) Üç veya daha az dersten başarısız olanlara ise başarısız oldukları derslerden sınırsız sınava girme hakkı tanınır. Açılacak sınavlara üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı girmeyen öğrenci sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamaz. Sınırsız hak kullanma durumunda olan öğrenci, öğrenci katkı payını ödemeye devam eder, ancak sınav hakkı dışındaki öğrencilik haklarından yararlanamaz."

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) Mazeret,"

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (c), (e) ve (f) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"c) Staj ve uygulaması olan derslerin dönem sonu ve bütünleme sınavları pratik ve teorik olmak üzere iki aşamada yapılır. Öğrencinin teorik sınava girebilmesi için pratik sınavdan başarılı olması gerekir. Pratik sınavın başarı koşulu 100 tam not üzerinden 60’dır."

"e) Dönem sonu teorik sınavından 100 tam not üzerinden 60’ın altında not alarak başarısız olan öğrenci, yalnız bütünleme teorik sınavına girer."

"f) Dört ve beşinci sınıflar staj sınıfları olup, her iki sınıfta da hem teorik, hem de stajı olan derslerin staj ve teorik sınavları ayrı ayrı değerlendirilir."

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin madde başlığı "Ara ve Mazeret Sınavları" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 14 – Öğrenciler, ara sınava/sınavlara katılmak zorundadırlar. Geçerli mazeretleri nedeniyle ara sınava/sınavlara katılamayan öğrencilere mazeret ara sınavı açılır.

Ara ve mazeret sınavlarına katılmayan öğrenciler o dersin sınavından sıfır (0) almış sayılır."

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 15 – Ara sınavlara ilişkin esaslar şunlardır:

a) Ara sınava/ sınavlara geçerli mazeretleri nedeniyle giremeyen öğrenciler, yarıyılın son üç haftası içinde açılacak mazeret sınavına alınırlar ve öğrencinin ara sınav notu mazeret sınavından aldığı nottur.

b) Yıl sonunda, öğrencinin ara sınavlarda aldığı notlar ile ara sınav yerine girdiği mazeret sınavlarında aldığı notlar toplamı o yıl içinde yapılan ara sınav sayısına bölünerek ara sınav not ortalaması hesaplanır."

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 18 – Bir dersin dönem sonu teorik sınavından başarılı sayılmak için; bu sınavdan 100 tam not üzerinden en az 60 not alınması ve ara sınavlarda veya ara sınav yerine girilen mazeret sınavlarında alınan not ortalamasının da en az 60 not olması gerekir."

MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 19 – Dönem sonu sınavına girme hakkını elde ettikten sonra, herhangi bir nedenle bu sınava girmeyen veya girdiği halde başarılı olamayan öğrenciye bütünleme sınavına girme hakkı verilir. Bütünleme sınavında başarılı olabilmek için 100 tam not üzerinden 60 not almak gerekir."

MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 21 – Birinci sınıf veya ilk iki yarıyıl süresince alınan derslerden; Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil zorunlu derslerdendir. Ayrıca, Beden Eğitimi veya Güzel Sanatlar dallarından biri de zorunlu ders olarak programlanabilir. Yabancı Dil, Türk Dili, Beden Eğitimi veya Güzel Sanatlar dersleri yıl sonunda başarılı veya başarısız şeklinde değerlendirilir. Değerlendirme yapılırken öğrencilerin derslere devamları, ilgileri ve ilerlemeleri göz önünde bulundurulur. Yabancı Dil ve Türk Dili derslerinin değerlendirilmesinde; bir öğrencinin ara sınav not ortalaması tam notun %50’sinin üzerinde (50-59 arası) ise, dersi okutan öğretim elemanı takdir hakkını kullanarak öğrenciyi başarılı olarak değerlendirme yetkisine sahiptir. Başarısız sayılan öğrenci bütünleme sınavına alınır. Beden Eğitimi veya Güzel Sanatlar derslerinden ara sınav yapılmaz."

MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) Bütünleme sınavı sonucunda bu Yönetmeliğin 21 inci maddesinde sayılan derslerin dışındaki bir dersten başarısız olan öğrenciler, bu dersten devam ve ara sınav şartı aranmaksızın bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebilir. Öğrenciler sorumlu oldukları dersin sadece yıl sonu ve bütünleme sınavlarına girerler. Başarılı sayılmak için bu sınavlardan birinden 60 not alması gerekir. Sorumlu olduğu dersin sınavından 100 tam not üzerinden en az 60 not alamamış olması halinde, üst sınıftaki aynı veya başka dersten de başarısız olan öğrenci sorumlu olduğu bu dersi üst sınıfa taşıyamaz. Sorumlu olduğu dersle birlikte üst sınıftaki diğer derslerin kayıt, devam, ara sınav ve eğer varsa uygulama şartlarını yeniden yerine getirmek zorundadır."

MADDE 11 – Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) Staj süresince, ilgili anabilim dalınca belirlenen iş ve uygulamaların hepsinden başarılı olamadığından veya devamsızlıktan dolayı, staj sonu sınavlarına alınmayan ya da staj sonu sınavında başarısız olan öğrenciler staj tekrarına kalmış sayılırlar."

MADDE 12 – Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 25 – Ara sınav, mazeret sınavı, dönem sonu ve bütünleme sınavlarından alınan notlar, 100 tam not üzerinden değerlendirilir. Öğrencilere buçuklu not verilmez, buçuklu sayı tam sayıya yükseltilir. Notlar aşağıdaki şekilde tanımlanır:



85–100 Pekiyi A

75–84 İyi B

60–74 Orta C

0–59 Başarısız D



MADDE 13 – Aynı Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"a) 1 inci, 2 nci ve 3 üncü sınıflarda yaptırılacak pratik çalışmalar; ilgili anabilim dalınca belirlenip Fakülte Kurulunca kabul edildikten sonra öğretim yılı başında ilan edilir. Dönem sonu pratik sınavına girebilmek için ilan edilen pratik çalışmalardan alınan not ortalamasının 100 tam not üzerinden 60 olması gerekir. Eksik çalışmaların ilgili anabilim dalının belirleyeceği sürelerde tamamlanması zorunludur."

Yürürlük

MADDE 14 – Bu Yönetmelik hükümleri 2006-2007 eğitim-öğretim yılı başında yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 15 – Bu Yönetmelik hükümlerini Dicle Üniversitesi Rektörü yürütür.




Resmi Gazete
dicle
ünv.diş
hekimliği
fak.
öğretim
sınav
ve
staj
yönetmeliğinde
değişiklik
yapılmasına
dair
yönetmelik
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir