Medimagazin logo

Bakan Başesgioğlu: Hastayı müşteri olarak görenlerle sözleşme yapmayacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, “Hastaneyi işletme, hastayı müşteri olarak gören hiçbir kurumla sözleşme yapılmayacaktır” dedi. Başesgioğlu emekli maaşlarıyla ilgili olarak da 5-10 yıl sonra emekliye ayrılacak bir kişinin emekli maaşında 50 ila 100 YTL arasında bir kaybın yaşanabileceğini belirtti
Bakan Başesgioğlu: Hastayı müşteri olarak görenlerle sözleşme yapmayacağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, “Hastaneyi işletme, hastayı müşteri olarak gören hiçbir kurumla sözleşme yapılmayacaktır” dedi. Başesgioğlu emekli maaşlarıyla ilgili olarak da 5-10 yıl sonra emekliye ayrılacak bir kişinin emekli maaşında 50 ila 100 YTL arasında bir kaybın yaşanabileceğini belirtti.

TBMM Genel Kurulu'nda temel yasa olarak görüşülen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın son bölümü olan 6. bölümünde söz alan Başesgioğlu, bu kapsamlı yasayla ilgili vatandaşların zihin bulanıklığının giderilmesi gerektiğini söyledi.

Emekli aylıklarının düşeceğine ilişkin iddialara açıklık getiren Başesgioğlu, mevcut emekli aylığı alanlar ile emekliliği dolmuş çalışanların aylıklarında herhangi bir azalmanın söz konusu olmadığını kaydetti.

Sıfır enflasyon ve sıfır maaş zammı olması halinde 5-10 yıl sonra emekliye ayrılacak bir kişinin emekli maaşında 50 ila 100 YTL arasında bir kaybın yaşanabileceğini belirten Başesgioğlu, bazı dereceden emekli olanların maaşlarında artış da olabileceğini söyledi.

Emekli maaşlarının, çalışanların ücretlerine bağlı olacağını bildiren Başesgioğlu, “Çalışılan yıllara göre parametre belirlenecek. Emekli aylığı, çalışırken alınan ücrete bağlı olacak. Yüksek maaş alarak, fazla prim ödeyenlerin emekliye ayrıldıkları zaman alacakları maaş da yüksek olacak. Bu, çalışanların ücretlerini kontrol edip, hak kaybına uğramasını da önleyecektir” dedi.

Estetik müdahaleler ile gerek görülmeyen tedaviler haricinde tüm sağlık giderlerinin teminat altına alındığını kaydeden Başesgioğlu, ilaç, ortez ve protezde katkı payının bugün de alındığını, dünyanın her yerinde bu tür uygulamanın olduğunu söyledi.

Sağlık hizmetini kamu hizmeti olarak gördüklerini vurgulayan Başesgioğlu, “Sözleşme yaptığımız kurumlarda aradığımız şartlardan biri de hiç kimsenin, vatandaşı müşteri olarak görmemesidir. Hastaneyi işletme, hastayı müşteri olarak gören hiçbir kurumla sözleşme yapılmayacaktır” dedi.

Başesgioğlu, Sendikalar Kanunu ile İşgücü Piyasası Kanunu üzerinde çalışmaları olduğunu, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortasının ardından bu çalışmalara hız vereceklerini bildirdi.

Tasarının 6. Bölümü üzerinde Anavatan Partisi Grubu adına söz alan Hatay Milletvekili Züheyir Amber, tasarıyla sağlığın bir hak olmaktan çıkarılarak, tüketim olarak görülmesi anlayışı getirildiğini savundu. Amber, tasarının hükümet tarafından geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Grubu adına söz alan Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan ise tasarıyla gelecek kuşakların sosyal güvenlikle ilgili kara tabloyla karşılaşmasının önlendiğini belirtti.


Hürriyet
bakan
başesgioğlu:
hastayı
müşteri
olarak
görenlerle
sözleşme
yapmayacağız
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir