Medimagazin logo

Başhekim yardımcıları "malzeme alıyor"

Sağlık-Sen'in yaptığı araştırmaya göre, ''başhekim yardımcısı olarak görev yapan 5 bin hekimin malzeme alımı ve sebze-meyve kontrolü yaptığı, 8 bine yakın sağlık yöneticiliği ve işletme mezununun işsiz olduğu'' ifade edildi
Başhekim yardımcıları "malzeme alıyor"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık-Sen'in yaptığı araştırmaya göre, ''başhekim yardımcısı olarak görev yapan 5 bin hekimin malzeme alımı ve sebze-meyve kontrolü yaptığı, 8 bine yakın sağlık yöneticiliği ve işletme mezununun işsiz olduğu'' ifade edildi.


Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, ''Sağlık Yöneticiliği Araştırması''nın sonuçlarına yer verildi.


Buna göre, sağlıkta kaynak ve yetişmiş insan gücünün verimli bir şekilde kullanılmadığının ortaya çıktığı belirtilerek, sağlık sisteminin içinde bulunduğu sıkıntıların temelinde kaynak ve uzman insan gücü yetersizliğinden daha çok, yönetimsel hataların olduğu bildirildi.

Ülkede başhekim yardımcısı olarak görev yapan 5 bin hekimin malzeme alımı ve meyve-sebze kontrolü yaptığı ifade edilerek, 100-150 yataklı bir hastanede 10-15 başhekim yardımcısı bulunduğu, hatta Ankara'daki bir hastanede 47 başhekim yardımcısının görev yaptığı kaydedildi.


Yatak sayısının sahip olunması gerekenden daha az olmasına karşın, yatak doluluk oranlarının yüzde 60'lar civarında olmasının hastanelerin merkeziyetçi ve kaliteli olmayan yönetim sistemiyle idare edilmesinden kaynaklandığı bildirildi.


8 bine yakın sağlık yöneticiliği ve işletme mezununun işsiz olduğu kaydedilerek, bu durumun sağlık sisteminde aksaklıkların oluşmasına zemin hazırladığı belirtildi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da, ülkede hekim kalitesi açısından sorun bulunmadığını, sağlık yönetimi sorunu olduğunu kaydetti. Devletin milyonlarca dolarlık hastaneleri, yönetim-idare ve işletme formasyonu olmayan müdür ve müdür yardımcılarına bırakırken, 8 bine yakın meslek erbabının boşta gezdiğinin altını çizen Aksu, ''Bu sağlık sistemimiz için büyük bir ayıptır, israftır ve yanlıştır'' dedi.


AA

başhekim
yardımcıları
"malzeme
alıyor"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir