Medimagazin logo

Adli Tıp’ta ödenek yok DNA testi yapılamıyor

9 Nisan pazar günü 5 yaşındaki Z.A. tecavüze uğradı. Küçük kurbanın üzerindeki spermler de DNA incelemesi yapılmak üzere Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi
Adli Tıp’ta ödenek yok DNA testi yapılamıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
9 Nisan pazar günü 5 yaşındaki Z.A. tecavüze uğradı. Küçük kurbanın üzerindeki spermler de DNA incelemesi yapılmak üzere Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi.

Dedektifler sonuçları beklerken, Kriminal Polis Laboratuvarı’ndan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen resmi yazıda, ellerinde DNA incelemesi için gereken kit kalmadığı belirtildi. Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ödenek çıkmadığı için bu ihtiyacın karşılanmadığı da kaydedildi.

İstanbul Polis Kriminal Laboratuvarı’na, Kriminal Daire Başkanlığı tarafından DNA incelemesi yapılması için her ay tanesi dört bin Euro olan (yaklaşık yedi bin 330 YTL) beş kit gönderildiği kaydedildi. Bir kit’le yaklaşık 100 DNA çalışması yapıldığı, ancak bu kitlerin kimi zaman olay yerlerinden gelen delillerin sayısına göre üç dört olayın incelemesinde kullanıldığı belirtildi. İstanbul’da son aylarda artan asayiş olayları nedeniyle DNA incelemesi için gereken kitlerin kısa sürede tükendiği bildirildi.

Hürriyet
adli
tıp&#8217
ta
ödenek
yok
dna
testi
yapılamıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir