Medimagazin logo

Hacettepe trafik kazasında can veren iki doktoruna ağlıyor

İki doktorun trafik kazasında can vermesi Hacettepe Üniversitesi'ni yasa boğdu. Dr. Aydın'ın hayali Harvard'lı olmaktı, Doç. Dr. Rezaki ise 'zor anların adamıydı'
Hacettepe trafik kazasında can veren iki doktoruna ağlıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İki doktorun trafik kazasında can vermesi Hacettepe Üniversitesi'ni yasa boğdu. Dr. Aydın'ın hayali Harvard'lı olmaktı, Doç. Dr. Rezaki ise 'zor anların adamıydı'

Zonguldak'ta düzenlenen bir kongre dönüşü Bolu - Mengen karayolunda kontrolden çıkan TIR'ın altında kalan Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Uzmanı Dr. Günfer Gürer Aydın (37), Harvard'lı olma hayalini gerçekleştiremeden yaşama veda etti. Kazada hayatını kaybeden HÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Rezaki de (46), "zor anların pratik adamı" olarak bilinen ve çevresinde çok sevilen bir isimdi.

ABD'deki Harvard Üniversitesi'ne gitmeyi hayal eden Aydın ile Harvard'lı olduktan sonra başarılı kariyerine Türkiye'de devam eden Doç. Dr. Rezaki, önceki gün meydana gelen trafik kazasında aynı kaderi paylaştı. Aydın'ın ölümüyle yasa boğulan meslektaşları, "Cıvıl cıvıl bir insandı. Yüzünden gülümseme hiç eksik olmazdı. Paylaşımcıydı. Sevgi dolu bir insandı. Hastalarına da aynı şefkatle yaklaşırdı" diye konuştu.

'Mücadeleciydi'
İki yaşında bir kızı olan Aydın'ı "iyi bir anne" olarak tanımlayan arkadaşları, "Bilimle annelik beraber gitmez. Ama o becerikliydi. Güçlü ve mücadeleci yapısıyla her şeyin üstesinden gelirdi. Kızını hiç ihmal etmezdi" dedi. Hocaları da Aydın'ın migren ve inme mekanizmaları üzerinde iki yıllık bilimsel çalışma hayalinin yarım kaldığını dile getirdi.

Doç. Dr. Rezaki, bugün Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda, Aydın ise doğum yeri olan Bursa'da toprağa verilecek.

Kızına koşuyordu
Bursa'nın Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Kükürtlü Mahallesi'nde yaşayan Ayfer (58) ve Günay Gürer (61) çifti, kızları Günfer Gürer Aydın'ı kaybetmenin büyük acısını yaşıyor. Sinir krizi geçiren anne Gürer sakinleştirici iğneyle ayakta durabilirken, şoke olan baba Gürer uzun süre konuşamadı. Aydın'ın iki yaşındaki kızı Esin'i görebilmek için daha önce belirlediği tarihten bir gün önce kongreden ayrıldığı, kazanın da bu dönüş yolunda meydana geldiği kaydedildi.

'Zor anların pratik adamı'

Parlak bir geçmişe sahip olan Doç. Dr. Murat Rezaki, 1981'de tıp fakültesine Türkiye dördüncüsü olarak girdi. TÜBİTAK-NATO bursuyla gittiği Harvard'da, "davranış nörolojisi ve nöroanatomi" alanında bilimsel çalışmalarını tamamladı. Depresyon ve stresin nörobiyolojisi ile ilgili çok sayıda bildiri hazırladı, kitap yazdı.

Öğrencileriyle birlikte tamamladığı ve süren araştırma projeleriyle TÜBİTAK, Beyin Araştırmaları Derneği, Türkiye Psikiyatri Derneği'nden ödüller aldı. Kurucu üyesi olduğu Türkiye Psikiyatri Derneği'nde aktif rol oynadı.

Asistanları ve öğrencileri, "zor anların pratik adamı" olarak tanımladıkları Rezaki için, "Çok okurdu ve klasik müzik tutkunuydu" dedi. HÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen de, "Türkiye'de insan zor yetişiyor. Gelecek vaat eden iki insan kayboldu. Çok yazık oldu" diye konuştu.

Milliyet
hacettepe
trafik
kazasında
can
veren
iki
doktoruna
ağlıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir