Medimagazin logo

Numune'de de yangın paniği, itfaiye hastaneye giremedi

Numune Hastanesi'nin ameliyathanesinde yangın çıktığı ihbarı üzerine hastaneye gelen itfaiye araçları araçlar nedeniyle hastane bahçesine giremedi
Numune'de de yangın paniği, itfaiye hastaneye giremedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Numune Hastanesi'nin ameliyathanesinde yangın çıktığı ihbarı üzerine hastaneye gelen itfaiye araçları araçlar nedeniyle hastane bahçesine giremedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, hastane yetkililerini defalarca uyarmalarına rağmen tedbir alınmadığını söyledi.

Ankara Numune Hastanesi D Bloktaki ameliyathanenin çatısından duman yükseldiğini gören yetkililer, durumu itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri D Blok önüne park edilmiş araçlar nedeniyle dumanın çıktığı belirtilen binanın arka cephesine geçemediler. Bunun üzerine itfaiye araçlarının bir kısmı İbni Sina Hastanesi'nin bahçesine geçerek müdahale etmeye hazırlandılar.

Çatıya atılan bir sigara izmaritinin çatıdaki tahtaları tutuşturması üzerine çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede söndürüldü. Soğutma çalışmasının ardından itfaiye ekipleri hastaneden ayrıldı.

AA muhabirine açıklama yapan Kurutuz, itfaiye araçlarının olay yerine çok kısa bir süre içerisinde geldiğini, ancak park halindeki araçların itfaiye araçlarının geçişine engel olduğunu söyledi.

Ankara'daki hastane bahçelerinde yapılan düzenlemelerin herhangi bir yangın veya felaket durumunda araçların giriş ve çıkışlarını engellemeyecek şekilde yapılması için yetkilileri defalarca uyardıklarını belirten Kurutuz, “Uyarılarımızı dikkate almıyorlar. Hastanelerde çevre düzenlemesi yapılırken yeşil alanların etrafı araç giremeyecek şekilde kapatılıyor ya da hastane bahçesi otopark olarak kullanılıyor” diye konuştu.

Kurutuz, hastane yetkililerinden, olması muhtemel olaylara en kısa sürede müdahale edilebilmesi ve zararların en aza indirilmesi için gerekli düzenlemeleri bir an önce yapmalarını istedi.


Hürriyet
numune'de
de
yangın
paniği
itfaiye
hastaneye
giremedi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir