Medimagazin logo

Van Valisi : Tıp camiasına ön yargılı değiliz

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, hiçbir şekilde tıp camiasına karşı ön yargılarının olmadığını belirterek, "Amacımız sizleri üzmek, sizleri incitmek rencide etmek değil. Tam tersine, vatandaşa verilen kamu sağlık hizmetinin en güzel şekilde yerine getirilmesini sağlamaktır" dedi
Van Valisi : Tıp camiasına ön yargılı değiliz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, hiçbir şekilde tıp camiasına karşı ön yargılarının olmadığını belirterek, "Amacımız sizleri üzmek, sizleri incitmek rencide etmek değil. Tam tersine, vatandaşa verilen kamu sağlık hizmetinin en güzel şekilde yerine getirilmesini sağlamaktır" dedi.

Vali Tanılır, geçtiğimiz günlerde sağlık kuruluşlarına yaptığı denetimlerden sonra hastane başhekimleri, müdürler ve başhemşirelerle Valimithatbey Mahallesi'nde bulunan Eğitim Sağlık Ocağı'nda bir toplantı yaptı. Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Bölge Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Özkan Ünal'ın da katıldığı toplantı öncesinde Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, bir brifing verdi. Brifing sonrasında konuşan Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, sağlık sektöründe yaşanan sorunlar ve alınması gereken tedbirleri anlattı.

Van Valiliği'nin sağlık personeline yeni bir kural koymadığını hatırlatan Tanılır, idarecilerin görevi yakınmak değil, sorunları çözmek olduğuna kaydetti. Sağlık sektörünün sorunları olduğunu ifade eden Tanılır, bu sorunları nasıl çözebiliriz arayışı içerisinde olmaları gerektiğini belirtti. Van Valiliği'nin tıp camiasına hiçbir şekilde ön yargılı olmadığını sözlerine ekleyen Tanılır, "Sanki valilik sizleri incitmek, size zarar vermek gibi bir tutum içindeymiş gibi özellikle Tabipler Odası yönetiminde bir yanlış kanaat vardır. Özkan bey ve yönetim kurulu bana geldiler, böyle bir beyanda bulundular ve ben çok üzüldüm. Bunu kendilerine izah ettim. İzah ettikten sonra algılamanın yanlış olduğunu hem bana ifade ettiler, hem de konun yanlış anlaşıldığına yönelik ertesi gün bir yazı yayınladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Amacımız sizleri üzmek, sizleri incitmek rencide etmek değil. Tam tersine amacımız vatandaşa verilen kamu sağlık hizmetinin en güzel şekilde sağlamaktır" diye konuştu.

Amaçlarının sorunları çözmek olduğunu ve bunları çözerken de temel enstrümanın ceza olmadığını vurgulayan Tanılır, disiplinin olmadığı yerde keyfiliğin hakim olacağını belirtti. Sağlık teşkilatındaki personel yapılanmasına değinen Niyazi Tanılır, hastane başhekim yardımcılarının pratisyen hekim olacağını, yasal olmayan başhemşire yardımcılıklarının da artık olmayacağını söyledi. Toplantıda alınan kararların takibinin önemli olduğunu kaydeden Tanılır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunu takip etmediğimiz zaman, hiç bir anlam ifade etmez. Ama görüyorsunuz bizim hastaneye gitmemiz ve akabinde gelişen olaylar geçici bir denetim olmadığını gösteriyor. Ben meslek hayatım boyunca hiçbir zaman çözebileceğime inanmadığım bir işe girmedim. Ama bu sektörde ciddi sorunlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir yıldır sözlü nasihatlerle çeşitli yazılarla düzeltmeye çalıştık, düzelmedi. Bunun çözülmesi gerektiğine inandığım bir zamanda bu işe el attık. Ve akabinde yapılan çalışmalarla bu işi sürekli takip edeceğimizi siz de gördünüz. Bu artık sadece bizim değil, hepimizin meselesidir. Hep birlikte çözüm üreteceğiz ve hep birlikte takip edeceğiz. Bunun için biz valilik bünyesinde denetim ve görevlendirme kurulu oluşturacağız. Tabi ki bu kurulun içinde her sektörden insan olacak. Bunda bir yanlışlık yok. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın da üzerinde durduğu önemli bir konu, hekim sayısı kadar poliklinik açılmasıdır. Bunu biz mutlaka sağlayacağız. Eğer hastanenin mevcut fiziki yapısı içinde bu sağlanamıyorsa, gerekiyorsa hastane bahçesine prefabrik yapılar kurdurmak suretiyle bunu sağlayacağız".

Vali Tanılır, konuşmasının ardından sağlık personelinden gelen talep ve önerileri aldıktan sonra yaklaşık 3 saat süren toplantıyı bitirdi. Tanılır, daha sonra Eğitim Sağlık Ocağı'nı gezerek Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Kurtoğlu'ndan verilecek hizmetlerle ilgili bilgi aldı.

İHA
van
valisi
:
tıp
camiasına
ön
yargılı
değiliz
Yorum (3)
K. ATAKOĞLU
Çalıştığım hastanede düzenli çalışmadan 3-4 özürlü çocuk yapıp onlara pek harcama yapmadan (akraba evliliği)bakım parasıyla geçinen aileler olduğunu biliyorum. Bir dializ merkezinde sorumlu hemşire arkadaşıma bir hasta 'size düzenli gelirsem bana ne vereceksiniz'demiş. O da 'ne verelim, kaliteli bakım veririz' deyince hasta 'ama başka merkezler ulaşım, eve kömür, hatta küçük altın bile veriyorlar demiş... Güzel ve çarpıcı! ülkemden sağlık manzaraları...saygılarımla,
0
Cevapla
can demir
gercekten mukemmel yazı ellerine sağlık değerli hocam.hala malını oğluna aktarıp kendi,eşi,diğer çoçukları yeşilkartlı olan Allahtan korkmazlarımız mevcut.hala kaçak elektriğe göz yumuluyor, mayıs ayında klima karşısında uyuyakaldım boynum ağrıyor diyerek yeşilkartla gelen hastalar hala hastanelerde cirit atıyo.. birkaç yıl önce şanlıurfa ilimizde adamın üzerinden 73 adet yeşilkart çıkmış, 2 gün sonra milletvekili telefonuyla serbest bırakıldığını bizzat yeşilkart bürosunun amirinden duymuştum. maalesef hastalar para almak için çoçuğunu tedavi bile ettirmiyor, 5 yaşında ki çoçuğuna insulin yapmayıp bunun şekeri 500 nasıl % 30 puan alır diyen hastalar ooluyor...Allah hastalarımıza vicdan ve devlet buyuklerimize akıl ihsan etsin...
0
Cevapla
ali
siz yorumları kaldırın medimagazin yöneticileri, Allah size de vicdan versin ne diyelim
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir