Medimagazin logo

Hastane aciline konulan bomba imha edildi

Diyarbakır'da, Muş'ta öldürülen 4 PKK'lı teröristin 28 Mart'ta cenazelerinin defnedilmesinden sonra başlayan ve 4 gün süren olayların resmi bilançosu açıklandı
Hastane aciline konulan bomba imha edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Diyarbakır'da, Muş'ta öldürülen 4 PKK'lı teröristin 28 Mart'ta cenazelerinin defnedilmesinden sonra başlayan ve 4 gün süren olayların resmi bilançosu açıklandı.


Resmi rakamlara göre, olaylarda 5'i ateşli silah, 2'si gaz fişeğinden olmak üzere toplam 10 kişi öldü, 17'si ateşli silahtan olmak üzere 360 kişi yaralandı. Olayların ikinci günü Devlet Hastanesi Acil servisine bir bomba konulduğu ve bunun imha edildiği belirtilirken, 590 işyerinde de hasar tespit edildiği belirtildi.

Diyarbakır Valiliğine Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen resmi rakamlara göre, olayların başladığı 28 Mart ve sona erdiği 31 Mart tarihleri meydana gelen olayların resmi bilançosu çıkarıldı. Resmi rakamlara göre, 4 günlük olaylarda, 5'i ateşli silah, 2'si gaz fişeği, 2'si darp ve biri kaza sonucu 10 kişi yaşamını yitirdi.

1'i polis 17'si ateşli silahla olmak üzere toplam 360 kişi yaralandı. 16 kişi halen hastanelerde tedavi görürken, gözaltına alınan 592 kişiden şimdiye kadar 399'u tutuklandı.

Olaylar sırasında hasar gören işyerlerinde yapılan tespitlere göre toplam 590 işyerinde hasar tespiti yapıldı. Olaylarda hasar gören yerlerin arasında 35 resmi kurum ve kuruluşa ait binalar yer alırken, 4 otomobil ve kamyon ile 2 işyeri yakıldı.

22 otomatik para çekme makinası ATM tahrip edilirken, Belediyeye ait 62 duraktaki camlar kırıldı. Resmi rakamlara göre 22 işyerinde ise yağma yapıldı.

ZARARLAR ÖDENECEK

Diyarbakır'daki olaylar sırasında zarar gören esnafa zararlarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile ödeneceğini belirten yetkililer, "Ancak şu anda zararın nasıl ödeneceği belli değil. Terörden zarar görenleri kapsayan yasa kapsamında mı yoksa örtülü ödenekten gönderilecek para ile ödemelerin yapılacağı belli değil. Kısa sürede belirlenecek ve zararlar ödenecektir" diye konuştular.

Vatan
hastane
aciline
konulan
bomba
imha
edildi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir