Medimagazin logo

Psikiyatri servisleri yaygınlaştırılacak

Sağlık Bakanlığı, psikiyatri hizmetlerini Türkiye geneline yaygınlaştırmak ve güçlendirmek için düğmeye bastı. Bakanlık, çocuk ve ergen psikiyatri servislerini hizmete açıyor
Psikiyatri servisleri yaygınlaştırılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı, psikiyatri hizmetlerini Türkiye geneline yaygınlaştırmak ve güçlendirmek için düğmeye bastı. Bakanlık, çocuk ve ergen psikiyatri servislerini hizmete açıyor.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatları doğrultusunda, "Türkiye'de Ruh Sağlığı Hizmetlerinin İyileştirilmesi" amacıyla yapılan toplantılarda önemli kararlar alındı. Bakanlık, üst düzey bürokratlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, her il devlet hastanesi ve büyük ilçe hastanelerine nüfusa orantılı ve yeterli sayıda psikiyatri uzmanı ve sağlık personeli atanması kararı alınırken, mevcut ve açılacak psikiyatri servislerinin akut psikiyatrik bakım için uygunlaştırılmasına karar verildi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, yayınladığı genelgede, il devlet hastanelerinde hastane yatak sayısıyla orantılı olmak üzere, 5 yataktan başlamak üzere psikiyatri servisi oluşturulmasını, akut psikiyatrik bakım ve fiziki önlemlerin alınmasını istedi.


Ruh Sağlığı Hizmetlerinin İyileştirilmesi Çalışma Grubu toplantısında, çocuk ve ergen psikiyatri kliniklerinin açılması gerektiğinin belirlendiğini ifade eden Ünüvar, bu konuda gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi. Ünüvar, söz konusu genelgede şunları kaydetti:

"Ruh sağlığı ve hastalıkları eğitimi verilen eğitim ve araştırma hastanelerinde çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanlık eğitimi verilmesi, ruh sağlığı ve hastalıkları hastaneleriyle il devlet hastanelerinde mevcut ve açılacak psikiyatri servislerinde nüfus ve yatak sayısına orantılı olarak çocuk ve ergen psikiyatri yatağı ayrılması ve poliklinik hizmetlerinin verilmesi için gerekli altyapı çalışmalarının yapılması ve yapılan işlemlerin sonuçları hakkında bilgi verilmesi, ayrıca, tüm psikiyatri hastalarının öncelikle ildeki psikiyatri servislerinde tedavi ve takiplerinin yapılması ve genelge esaslarına uyularak bu tür hastaların sevk ve takiplerinin sağlanması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim."


İHA
psikiyatri
servisleri
yaygınlaştırılacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir