Medimagazin logo

Bu beşikte sallanan çocuklar doktor oluyor!

GAZİANTEP’in tanınmış 3 doktorunun büyüdüğü beşiği, uğurlu olduğunu düşünerek 56 yıl önce satın alan 74 yaşındaki Hatice Çeliksöz’ün 7 çocuğundan 5’i doktor oldu. Çeliksöz, "Keramet var" dediği beşikte şimdi de torunlarını büyütüyor
Bu beşikte sallanan çocuklar doktor oluyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
GAZİANTEP’in tanınmış 3 doktorunun büyüdüğü beşiği, uğurlu olduğunu düşünerek 56 yıl önce satın alan 74 yaşındaki Hatice Çeliksöz’ün 7 çocuğundan 5’i doktor oldu. Çeliksöz, "Keramet var" dediği beşikte şimdi de torunlarını büyütüyor.

5 çocuğunu tıp dünyasına kazandırdığı için, Hızır Sağlık Hizmetleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HIZIRDER) Gaziantep Şubesi tarafından plaketle ödüllendirilen Hatice Hanım, ödülünü Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım’dan aldı. Sarıgüllük Mahallesi’nde oturan Çeliksöz, Gaziantep’in tanınmış dahiliye uzmanları Mehmet ve Ahmet Cansunar ile diş hekimi Fethullah Cansunar kardeşlerin sallandığı demirden yapılmış beşiği komşularından 2.5 kuruşa satın almış.

Çeliksöz, şöyle anlatıyor: "18 yaşındayken aldığım beşikte ilk olarak şu an Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Bölümü’nde doçent olan oğlum 51 yaşındaki Ali Çeliksöz’ü büyüttüm. Daha sonra Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde anestezi uzmanı oğlum 47 yaşındaki Halil, Gaziantep Adil Özberk Sağlık Ocağı’nda pratisyen hekim oğullarım 44 yaşındaki Hasan ve 41 yaşındaki Zeynel, Ankara Etlik Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi’nde kalp damar cerrahı oğlum 42 yaşındaki Muzaffer Çeliksöz’ü de bu beşikte sallayıp, büyüttüm."

2’Sİ FARKLI BEŞİKTE

39 yaşındaki ikizler Fethi ile Gürcan’ı ise doğumları sırasında beşik kırık olduğu için başka bir beşikte sallayıp, büyüttüğünü söyleyen Çeliksöz, şunları söyledi:

"Fethi, ’Anne 5 ağabeyim doktor oldu. Ben doktor olmak istemiyorum’ diyerek, tıp fakültesine girme şansı varken Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni bitirip elektronik mühendisi oldu. Şu anda İstanbul’da çalışıyor. Gürcan ise liseyi bitirdikten sonra üniversite okumadı ve evlendi. Demir beşikte sallanmayan çocuklarımdan birisi mühendis oldu, diğeri lise mezunu kaldı" dedi.

Hürriyet
bu
beşikte
sallanan
çocuklar
doktor
oluyor!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir