Medimagazin logo

Bakan Akdağ: Gelecek yıl sağlık çalışanlara daha çok kazanç hedefliyoruz

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, ''Sağlık çalışanlarının analarının ak sütü gibi helal olmasını dilediğim kazançları açısından, önümüzdeki dönemde daha iyi imkanlar sağlayacağımı ifade etmek isterim'' dedi
Bakan Akdağ: Gelecek yıl sağlık çalışanlara daha çok kazanç hedefliyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, ''Sağlık çalışanlarının analarının ak sütü gibi helal olmasını dilediğim kazançları açısından, önümüzdeki dönemde daha iyi imkanlar sağlayacağımı ifade etmek isterim'' dedi.

Recep Akdağ, Antalya'da düzenlenen toplantıda, sağlık müdürleriyle biraraya gelerek, il genelinde sağlık alanında yürütülen çalışmaları değerlendirdi.
Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nde ''ana aktörün'' sağlık çalışanları olduğunu vurgulayan Akdağ, ''Onları şükranla yadediyorum. Sağlık çalışanlarının analarının ak sütü gibi helal olmasını dilediğim kazançları açısından, önümüzdeki dönemde daha iyi imkanlar sağlayacağımı ifade etmek isterim'' diye konuştu.

Akdağ, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Antalya'daki sağlık hizmetlerinde son 3 yıl içinde ciddi bir kalite değişikliği yaşandığını anlattı.
Bu değişimde, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, milletvekilleri, kaymakamlar, sağlık grup başkanları, hastane başhekimleri ve il sağlık yöneticilerinin katkısının büyük olduğunu ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

''Bugün yaptığımız ziyarette, Aşır Devlet Hastanesi'ndeki vatandaşlarımızın, verilen hizmetten ciddi şekilde memnun olduklarını gördük. Burada yatarak hizmet alan vatandaşlarımız, bu hizmeti almak için devletin şefkatli kucağı dışında başka bir adres arama ihtiyacı duymamışlardır.

Hastalara, hasta yakınlarına sorarak bunu tespit ettik. Daha açık ifade etmek gerekirse, hizmet alabilmek için hastanenin poliklinikleri dışında özel herhangi bir adrese yönelme ihtiyacı duymamışlardır. Türkiye'deki asıl önemli değişiklik budur.''

''ELİMİZDEKİ İŞLERİ BİTİRMEDEN ÖLÇÜSÜZ İŞLERE GİRİŞMİYORUZ''
Akdağ, 400 yataklı devlet hastanesinin gelecek yıl hizmete gireceğini belirterek, ''Yıllardır, küçük mekanlarda hizmet verilerek Antalyalımıza, hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza haksızlık yapılmıştı. Bu haksızlık ortadan kalkmış oldu'' dedi.

Antalya'da Korkuteli, Finike, Kemer, Kaş, Elmalı ilçelerindeki hastanelerde de yenilenme ihtiyacı belirlendiğini vurgulayan Akdağ, şu anda yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından bu hastanelerdeki çalışmaların da başlayacağını bildirdi.

Akdağ, ''Elimizdeki işleri bitirmeden ölçüsüz işlere girişmiyoruz'' dedi.Antalya'daki Vakıf Hastanesi'nin belediyeye devri konusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalandığını belirten Akdağ, bu alanın belediye tarafından şehircilik çalışmaları çerçevesinde kullanılacağını kaydetti.

Akdağ, belediyenin bu alan karşılığında Kepez'deki 50 dönüm alana semt polikliniği ve ayakta müdahale merkezi yapacağını, bu merkezin de zaman içinde Kepez Bölgesi'ne ait hastane olarak geliştirileceğini sözlerine ekledi.

AA
bakan
akdağ:
gelecek
yıl
sağlık
çalışanlara
daha
çok
kazanç
hedefliyoruz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir