Medimagazin logo

Samsun'da aile hekimliği uygulamasına tepki

Pratisyen Hekimlik Derneği, Türk Hemşireler Derneği, Türk Sağlık-Sen, Sağlık Sen, Bağımsız Sağlık-Sen, SES ve Türk Tabipler Birliği Pratisyenlik Enstitüsü Samsun Şubeleri, ortak deklarasyon yayınlayarak aile hekimliği uygulamasına tepki gösterdi
Samsun'da aile hekimliği uygulamasına tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Pratisyen Hekimlik Derneği, Türk Hemşireler Derneği, Türk Sağlık-Sen, Sağlık Sen, Bağımsız Sağlık-Sen, SES ve Türk Tabipler Birliği Pratisyenlik Enstitüsü Samsun Şubeleri, ortak deklarasyon yayınlayarak aile hekimliği uygulamasına tepki gösterdi.


Deklarasyon yayınlayan sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Pratisyen Hekimlik Derneği Samsun Şube Genel Sekreteri Dr. Canan Çakır, sağlıkta dönüşüm adı altında uygulanmaya çalışan program çerçevesinde Samsun'un aile hekimliği uygulamasından pilot il olduğunu hatırlattı.

Aile hekimliği uygulamasıyla kamuda çalışan hekimle sağlık personelinin sözleşmeli olarak çalışacağını ve iş güvencesinden yoksun hale getirileceğini öne süren Dr. Canan Çakır, sağlık çalışanlarının ekip anlayışından uzak, bireysel bir çalışmanın içine itileceğini iddia etti.

Bu uygulamayla çalışanların hak arayamaz hale getirileceğini ifade eden Çakır, "Bu uygulamayla sağlık hizmetlerinin sunumunda tedavi hizmetleri öncelenmekte ve koruyucu sağlık hizmetlerini yürüten ekip dağıtılarak temel sağlık hizmetlerinin sunumu güçleştirilmektedir. Biz sağlık çalışanları olarak aile hekimliğinin ülkemiz ve bölgemiz için uygun olmadığını düşünüyoruz" dedi.

İHA
samsun'da
aile
hekimliği
uygulamasına
tepki
Yorum (3)
Gizem
kamu çalışanı olarak klinikte birçok gün böyle hastalar görüyoruz. Hatta bunların bir kısmı da sağlık çalışanı olup ameliyattan kaçmaya çalışan insanlar oluyor. Bazı hatta birçok olarak değerlendirebileceğimiz bel Ağrılı hastaların tedavisinde fizyoterapi etkin olarak kullanılabilecekken , elektroterapi ajanlarından bahsetmiyorum özellikle manuel teknikler, hastalar bırakın bunlara ulaşmayı varlıklarından bihaber oluyorlar. Sağlık sistemi açısından ulaşılamayan fizyoterapistler, bilinemeyen tedavi şekilleri ve sonunda belki kırıkçı çıkıkçıdan medet uman hastalar. En önemli görevlerden biri yine cerrahların. Manuel terapi Endikasyonu olan hastaların fizyoterapiste yönlendirilmesi devletin maddi kaynakları açısından da ucuz, Eğitimli Kişilerin elinde -özellikle manuel terapisi meslektaşlarım olmak üzere fizyoterapistler- olabildiğince risksiz çözümlerden biridir
5
Cevapla
OP DR A YILDİZ
BEL FITIĞI DERKEN; AKLIMA NE GELDİ: BİR DE ASİSTANLARINA BİR HALT ÖĞRETMEYEN, TOSUNPAŞA MİSALİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ YAPMIŞ, ÜNİVERSİTELERİ TATİL KÖYÜ MİSALİ KULLANMIŞ GÜRUH VAR... NE ACI Kİ BU ADAMLAR HALA YARI ÖZERK... DEVLETİN VE HALKIN İMKANLARINI SÜLÜK MİSALİ EMEN GRUP... ADI: ÖĞRETİM ÜYESİ ...MAALESEF...
4
Cevapla
GHİ
Muhterem hocanın bahsettiği konu benim kendi ailemin başına geldi. Allah tan tıp fakültelerindeki bazı hocalarımız etik kişiliğini koruyor. Bence sağlığın özeli, ticareti olmaz. Özel hastaneler bu konuda gerçekten tehlikeli. kesinlikle çözüm doktor parayı düşünmemeli, paraya ihtiyacı olmamalı. tıp fakülteleri ve kamu hastaneleri her bakımdan ıslah edilmeli.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir