Medimagazin logo

86 yaşında boşanma davası

Yeniköy’deki trilyonluk "Hamapolos Yalısı" da dahil tüm mal varlığını bir vakfa bağışlayınca, eşi ve kızı ile mahkemelik olan 86 yaşındaki Jinekolog Doktor Muvaffak Gören, 56 yıllık evliliğini bitirmek için açtığı boşanma davasına tekerlekli sandalye ile katıldı.
86 yaşında boşanma davası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yeniköy’deki trilyonluk "Hamapolos Yalısı" da dahil tüm mal varlığını bir vakfa bağışlayınca, eşi ve kızı ile mahkemelik olan 86 yaşındaki Jinekolog Doktor Muvaffak Gören, 56 yıllık evliliğini bitirmek için açtığı boşanma davasına tekerlekli sandalye ile katıldı.

DEVLET Senfoni Orkestrası kurucularından Jinekolog Doktor Muvaffak Gören, tüm mal varlığını 1997 yılında Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlayınca 80 yaşındaki eşi Ayten Gören ve kızı Emine Anber Tanır ile arası açılmıştı. Öz kızı ve eşinin "mallarına sahip olmak için akli dengesinin yerinde olmadığına dair rapor almak istediklerini" ileri süren Muvaffak Gören, şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle Sarıyer Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açtı.

Muvaffak Gören, Sarıyer Aile Mahkemesi’ndeki boşanma davasının gönceki gün yapılan duruşmasına tekerlekli sandalye ile geldi. Duruşmaya gelmeyen Ayten Gören’i avukatı Okşan Yılmaz temsil etti. Muvaffak Gören’in avukatı Muktedir İlhan, duruşma sırasında müvekkili için bu davanın "hayati tehlike" arz etmeye başladığını ifade ederek, mevcut delillerin toplandığını ve bu nedenle de davanın karara bağlanmasını talep etti. Ancak mahkeme bu talebi reddederek, davayı yazışmaların tamamlanması için erteledi.

Muvaffak Gören, duruşmadan sonra, eşi ve kızının daha önce "ölüm tehdidi" ve "servet avcısı genç bir kadınla birlikte olduğu" iddiaları ile ilgili olarak savcılığa ifade de verdi.

Hamapolos Yalısı

Dr. Muvaffak Gören’in Türk Eğitim Vakfı’na bağışladığı Yeniköy’deki Hamapolos Yalısı’nın değerinin trilyonlarla ölçülebileceği belirtildi.

Hürriyet
86
yaşında
boşanma
davası
Yorum (2)
HCH
'Geçim sıkıntısında mahkum edilen öğretim üyelerinin feryadını'dindirmek için acaba kendilerine sadece üniversitede çalışıp,kariyerlerinin haklarını verebilmeleri için ne kadar ücret takdim edilmeli?!... Hani ben 50 bin helal olsun derim de özellikle belirli cerrahi grubundaki hocalar günde bundan fazla kazanıyorken nasıl tatmin olabilirler?!... Kariyer sahibi olmak isimlerinin önlerinde ünvan bulunmasıyla daha çok kazanma amacıyla olunca 'bilimsellik' beklemek fazla hayalperestlik olur...Daha çok üniversite, daha çok özel hastane oldukça 'taşaron kariyer' de o oranda artacaktır... Hiç değilse feryad edip timsah gözyaşı dökmeseler...!!! Elbette ki çok nadir de olsa istisnalar var, Onları tenzih ediyor ve saygılarımı sunuyorum...
0
Cevapla
meral
ÜDS olmasa ev kadınları bile doktora sahibi olacak. İşin suyu çıktı. Mutlaka H indeksnin belli bir limitin üzerinde olması gerekir. Biz hekim camiasını bile eleştirirken diğer fsskültelerde, özel ünivesitlerde işin suyunun çıktğını duyuyoruz. Hekimler hiç olmasa yoğun çalışarak belli şartları sağlayarak TUS barajını aşarak akademisyen oluyor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir