Medimagazin logo

SSK Genel Müdürlüğü'nden TBMM'ye 'zincir' eylemi

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı protesto etmek amacıyla 18 Nisan Salı günü, SSK Genel Müdürlüğü önünden TBMM'ye "zincir" oluşturacak
SSK Genel Müdürlüğü'nden TBMM'ye 'zincir' eylemi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı protesto etmek amacıyla 18 Nisan Salı günü, SSK Genel Müdürlüğü önünden TBMM'ye "zincir" oluşturacak.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, DİSK Başkan Vekili Mahmut Seren, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Haluk Başçıl ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, Gaziosmanpaşa'daki KESK binasında ortak basın toplantısı düzenlediler.

KESK Başkanı Tombul, 18 Nisan Salı günü Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın TBMM'de ele alınacağını belirterek, hükümet yetkililerinin tasarı hakkında doğru bilgi vermediklerini öne sürdü. Tombul, şöyle konuştu:

"Tasarı yasalaştığı andan itibaren, 2007 yılından itibaren emekli aylıkları düşmeye başlayacak, 20 yıllık bir süre yok. Şu anda kamu çalışanları, çalıştıkları her yıl için 3 katsayıyla çarpılarak emekli aylığı alıyorlar. 2007 yılından itibaren bu 2.5'a düşecek, 10 yıl sonra ise 2'ye düşecek. Yani 10 yıl sonra emekli olan şimdiki emekli aylığının 3'te 2'sini alacak. Bunun doğru bilinmesi gerekiyor.

Kamu çalışanlarının da ücretleri düşecek. Bununla ilgili bir düzenleme henüz yapılmadı. Şu anda kamu çalışanları sağlık primi ödemiyor, bütün masraflarını kurumları ödüyor. Bu tasarı yasalaşırsa yüzde 12.5'lik primin yüzde 5'ini kamu çalışanları ödeyecek. Bu da, prim ödemesinden dolayı aylıkların yüzde 5 düşmesi anlamına gelecek."

Tasarının geri çekilmesi talebiyle Salı günü tüm illerde eylem gerçekleştireceklerini bildiren Tombul, şunları kaydetti:

"Eylemin sloganı, 'Meclis'e soruyoruz. Halkın yüzde 99.4'ü tasarıya (hayır) dedi. Halktan geçmeyen tasarı, Meclis'ten geçer mi, geçerse halkın iradesine saygı göstermeyen Meclis, halkı temsil eder mi?' olacak. Salı günü sadece bizim üyelerimiz değil, bu tasarıya karşı çıkan tüm yurttaşlarımızla birlikte saat 12.00'de SSK Genel Müdürlüğü önünde toplanacağız ve TBMM'ye zincir oluşturacağız, taleplerimizi ifade edeceğiz. Ayrıca tüm illerde arkadaşlarımız aynı saatlerde sokağa çıkacak. İllerden gelen temsilcilerimiz, 'referandum' sürecinde kullanılan oyları getirecekler ve Salı günü illerin iradesi TBMM'ye sunulacak."

AA
ssk
genel
müdürlüğü'nden
tbmm'ye
'zincir'
eylemi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir