Medimagazin logo

Türkiye'de ilk ''kanser haritası'' hazırlandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeodezi ve Fotoğrametri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu, Türkiye'de ilk defa Trabzon'un kanser yoğunluk haritasının hazırlandığını söyledi
Türkiye'de ilk ''kanser haritası'' hazırlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeodezi ve Fotoğrametri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu, Türkiye'de ilk defa Trabzon'un kanser yoğunluk haritasının hazırlandığını söyledi.

Prof. Dr. Yomralıoğlu, yaptığı açıklamada, bölümde araştırma görevlisi olarak görev yapan Ebru Çolak ile Sağlık İl Müdürlüğü'ne bağlı Kanser Kayıt Merkezi'nden aldıkları 2004-2005 yıllarına ait 678'i erkek, 462'si kadın olmak üzere bin 160 kanserli hastanın verilerine bağlı olarak Trabzon'un kanser yoğunluk haritasını hazırladıklarını belirtti.

Kanserin Karadeniz yöresinde hassas ve gündeme çok gelen hastalıklardan biri olduğunu ifade eden Yomralıoğlu, ''Esas sıkıntı kanserle ilgili geçmişte sağlıklı veri tabanı bulunmamasıdır. Kanser haritasını gelecek yıllarda daha sağlıklı veri tabanı oluşması amacıyla hazırladık'' dedi.


Sabah
türkiye'de
ilk
''kanser
haritası''
hazırlandı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir