Medimagazin logo

Kuş gribi ölümlerine Savcılık soruşturması

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi Cumhuriyet Başsavcılığı, kuş gribi hastalığı yüzünden 4 kişinin hayatını kaybetmesinde ihmal olup olmadığını belirlemek için bir inceleme başlattı
Kuş gribi ölümlerine Savcılık soruşturması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi Cumhuriyet Başsavcılığı, kuş gribi hastalığı yüzünden 4 kişinin hayatını kaybetmesinde ihmal olup olmadığını belirlemek için bir inceleme başlattı. Savcılık, polis marifetiyle Koçyiğit ailesinden baba Zeki Koçyiğit ve anne Marifet Koçyiğit ile Özcan ailesinden baba Mehmet Emin Özcan'ın ifadelerine başvurdu.


Doğubeyazıt Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Mehmet Ali (14), Fatma (15) ve Hülya (11) isimli çocuklarını kuş gribi hastalığı yüzünden kaybeden baba Zeki Koçyiğit ve anne Marifet Koçyiğit'in ardından dün de 12 yaşındaki kızı Fatma'yı kaybeden Mehmet Emin Özcan'ın ifadelerine başvuruldu.

Polis ekipleri tarafından evinden alınarak getirildiği Uluyol Polis Merkezi'nde ifade veren Mehmet Emin Özcan, hasta olan kardeşinin oğlu için Van'da bulunduğu sırada evini telefonla aradığını, çocuklarının hasta olduğunu öğrendikten sonra hemen Doğubeyazıt'a geldiğini anlattı.


Özcan, "Çocuklarımı Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Hastanede çocuklarımda kuş gribi hastalığı şüphesi olduğunu, hemen Van'a götürmem gerektiğini söylediler. Ben de 'Param yok, yeşil kartım yok, nasıl götüreceğim' dedim. Vefat eden kızım Fatma 'Baba beni Van'a götürme, ben istemiyorum. Annem de doktora gitti, bir daha geri gelmedi, ben korkuyorum, beni Van'a götürme' dedi.

Daha sonra kızımı ve oğlum Muhammed'i Van'a götürdük. Fatma vefat etti, Muhammed'in ise tedavisi sürüyor" dedi.

Özcan, polis merkezinde kendisine kaç çocuğunun olduğunu, ne iş yaptığının da sorulduğunu, daha sonra evine gönderildiğini söyledi.


Kuş gribi hastalığı yüzünden hayatını kaybeden çocukların tedavilerinde geç kalındığı, bir ihmalkarlık bulunduğu yönünde basında çıkan haberleri ihbar kabul eden Doğubeyazıt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyla ilgili inceleme başlattığı, gerek görülmesi halinde soruşturma açılabileceği belirtiliyor.

İHA
kuş
gribi
ölümlerine
savcılık
soruşturması
Yorum (1)
DEFENSIVE MEDICINE
TIP FAKÜLTELERİNDEN NE ÇIKARSA ÇIKSIN (HİÇ BİR ÖNEMİ YOK ARTIK ) MESLEĞİN İLK ZAMANLARINDAN İTİBAREN DİREKT OLARAK ZAVALLI VE MAĞDUR OLARAK DEVAM EDİYOLAR HAYATLARINA ....
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir