Medimagazin logo

Kızılay'da hayalet bina!

Kızılay'ın Ankara'nın göbeğindeki binası, inşaatı bitmesine rağmen altı yıldır bir türlü hizmete sokulamıyor. 'Anadolu'da bir şehri alabilecek kadar değerli' denilen altı katlı bina, kullanılmadığı için çürüyor
Kızılay'da hayalet bina!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kızılay'ın Ankara'nın göbeğindeki binası, inşaatı bitmesine rağmen altı yıldır bir türlü hizmete sokulamıyor. 'Anadolu'da bir şehri alabilecek kadar değerli' denilen altı katlı bina, kullanılmadığı için çürüyor.


Türkiye Kızılay Derneği'nin binasıyla ilgili aksiklikler, daha proje aşamasında başladı. 1980 yılından 1990 yılına yaklaşık 10 yıl boyunca, proje uygulamaya konulamadı. Nihayet 1993 yılında, 2 bin 860 metrekare üzerinde, dört bodrum, bir zemin ve yedi kattan oluşan iş merkezinin inşaatına başlandı.
Bina 1999 yılında 'yap-işlet-devret' ve kiralama modeli ile uluslararası ihaleye çıktı. İhale sonucunda Beğendik Mağaza İşletmeleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi tarafından kiralandı. Tesisin 20 ay içinde yapılması ve 37 aylık işletme süresinde yıllık 1.5 milyon dolar kira ödenmesi, firmanın, işletme süresinin ardından başlayacak olan 20 yıllık dönemde ise Kızılay'a her yıl 7 milyon 80 bin dolar kira ödemesi öngörülüyordu. Ama 'iş bitmediği ve sözleşme hükümleri yerine getirilmediği için' Kızılay ile Beğendik A.Ş arasında arasında ihtilaf yaşandı; karşılıklı davalar açıldı.


Komisyon kuruldu
Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, beş yıldır içinde hiçbir faaliyet olmayan binanın çürüdüğünü anlatarak şöyle konuştu: "Kızılay gibi uluslararası bir markanın, bulunduğu muhite ismini veren Kızılay'ın, şehrin tam ortasında, güzel bir yerdeki binasının böyle kalması büyük ayıp. Kızılay'ın menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğiz. Yargı süreci devam ediyor, hukuka saygılıyız ancak sürecin ne kadar daha devam edeceği belli değil. Bu nedenle sorunun çözüme kavuşturulması amacıyla bir komisyon kurduk. Komisyon, çalışmalarını tamamladıktan sonra yönetim kuruluna bir sunum yapacak ve konu değerlendirilecek."


Genel Başkan Küçükali, "Bina hizmete sokulamadığı için her sene 7 milyon dolar kira geliri kaybediyoruz. Bu tesis Anadolu'da bir şehir alabilecek kadar değerli. Binanın şu an hiç kimseye faydası yok" diye konuştu.


Radikal
kızılay'da
hayalet
bina!
Yorum (3)
ÜMİT KAMACI
hocaaaaaaammm.... sizi özledik....
1
Cevapla
Bülent KATI
udi ve bestekar Üroloji prof.u Dr.Yaşar BEDÜK hocayı unutmamak lazım...
1
Cevapla
G.C.
Sayın Hocam; kanımca tıbbın meşakkatiyle boğuşan büyük kesime sizin bu tür yazılarınız 'NEFES' oluyor...Dertlerimizden uzaklaştırıyor...Yüreğinize, kaleminize sağlık olsun. Saygılarımla. Dr.G.C.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir