Medimagazin logo

Doktor sıkıntısı geçici görevle kapatılıyor

İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, Muş Devlet Hastanesi'nde yaşanan doktor sıkıntısının Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Geçici görevlendirme' ile çözüme kavuşacağını söyledi
Doktor sıkıntısı geçici görevle kapatılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, Muş Devlet Hastanesi'nde yaşanan doktor sıkıntısının Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Geçici görevlendirme' ile çözüme kavuşacağını söyledi.


Gazetecilere ildeki doktor sıkıntısıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, 12 Nisan'da yapılacak olan geçici görevlendirme atamalarından umutlu olduğunu ve eksik branşlardaki doktor sıkıntısının giderileceğini ifade etti.

Akpolat, "İlde, kardiyoloji, psikiyatri, cildiye, patoloji ve radyoloji branşında hekimlere ihtiyaç bulunmaktadır. Şu anda illerin ihtiyacı olan doktorlar belirlenmiştir ve kura ile atamalar yapılacaktır. Doktor sıkıntımız kısa bir süre içerisinde çözüleceğinden eminim. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'yle ilçelerdeki sağlık kuruluşları için hemşireye ihtiyaç duyulmaktadır. Ama yakında sözleşmeli hemşire ataması da yapılacak. Yaşanan hemşire sıkıntısı da bu atamalarla giderilecek" dedi.

Akpolat, alınacak olan sözleşmeli hemşirelerin ücretlerinin hastane döner sermayelerinden karşılanacağını da sözlerine ekledi.


İHA
doktor
sıkıntısı
geçici
görevle
kapatılıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir