Medimagazin logo

En modern Adli Tıp Kurumu

Bilim kurgu meraklılarının yakından takip ettiği 'Kanıt Peşinde' dizisi İstanbul'daki Adli Tıp Kurumu'nda hayat bulacak. Yenilenen ve son teknolojik cihazlarla önümüzdeki ay Yenibosna'daki modern binasına taşınacak olan Adli Tıp Kurumu, bisiklet izinden, ayakkabı numarasına kadar tüm delilleri arşivleyecek ve suçluların amansız takipçisi olacak
En modern Adli Tıp Kurumu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bilim kurgu meraklılarının yakından takip ettiği 'Kanıt Peşinde' dizisi İstanbul'daki Adli Tıp Kurumu'nda hayat bulacak.

Yenilenen ve son teknolojik cihazlarla önümüzdeki ay Yenibosna'daki modern binasına taşınacak olan Adli Tıp Kurumu, bisiklet izinden, ayakkabı numarasına kadar tüm delilleri arşivleyecek ve suçluların amansız takipçisi olacak.

Adli Tıp Kurumu, hem teknolojik olanaklar hem de fiziki şartlarıyla Avrupa'nın en büyük Adli Tıp Merkezi olarak gösterilen Lahey'deki kurumdan 2 kat daha büyük olacak.

SADECE TÜBİTAK'TA VAR

1982 yılından beri Cerrahpaşa'da hizmet verdikleri merkezlerinde tek kişilik bile yer kalmadığını dile getiren Adli Tıp Kurumu Başkanı Keramettin Kurt, 'Dönem dönem yapılan tadilatlara rağmen Adli Tıp Kurumu artık hizmet veremez hale gelmişti. Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in yakın ilgileri neticesinde Yenibosna'da Darphane binası olarak yapımına başlanan bina Özelleştirme İdaresi'nce Adli Tıp Kurumu için tahsis edildi' dedi.

Fizik, kimya, biyoloji, trafik, gözlem ve morg daire başkanlıklarından oluşan Adli Tıp Kurumu'nda bin personel ile hizmet vermeye çalıştıklarını dile getiren Kurt, 'Yeni binamız 16 bin metrekare net çalışma alanı olan 46 bin metrekare arsa içinde bir kampus şeklinde tasarlandı. Sahip olduğumuz teknolojik cihazların hepsi bir arada sadece TÜBİTAK'ta var' şeklinde konuştu.

MOBİLYALAR MAHKUMLARDAN

Biyolojide 3, kimyada 4, fizikte 3 ve morgda 3 olmak üzere toplam 13 laboratuvarlarının bulunduğunu kaydeden Kurt, 'Yürüttüğümüz akredite çalışmaları sırasında Avrupa Adli Bilimler Topluluğu'ndan geçen yıl bir heyet merkezimize geldi. İncelemelerde bulundu. Sonrasında hazırladıkları raporda Avrupa Birliği normlarında hizmet verdiğimizi tespit ederek bizi Yönetim Kurulu kararıyla 35 ülkenin kurucusu olduğu Avrupa Enstitüleri Adli Bilimler Ağı (ENFSI)'na 53. üye olarak kabul ettiler' dedi. Adli Tıp'taki tüm mobilyaların Eskişehir Açık Cezaevi'ndeki mahkumların el emeği ile yapıldığını kaydeden Başkan Kurt, 'Böylelikle tüm malzemeler piyasanın beşte bir fiyatına Adalet Bakanlığı'nca temin edilmiş oldu' dedi.


4 otopsi salonu

İnternetin hızla yaygınlaşmasıyla bilişim laboratuvarına da ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Kurt, 'Elektronik imzadan, internet üzerinde işlenen suçlara kadar bilişim laboratuvarımız bilirkişilik hizmetinde bulunacak' dedi. Cerrahpaşa'daki merkezlerindeki morg ünitesinde cenaze sahiplerinin sıkıntılı anlar yaşadıklarını kaydeden Başkan Kurt, 'Yağmurlu ya da güneşli günlerde yakınlarını saatlerce bekleyen vatandaşlarımız eziyet yaşıyordu. Yeni kampusta cenaze sahiplerinin dinlenebilecekleri mekanlar yarattık' dedi.

Ayrıca morg kapasitesinin de bir günde 100 otopsi yapabilecek düzeye getirildiğini anlatan Kurt, 'İki büyük, bir riskli vakalar için, bir de eğitim olmak üzere 4 otopsi salonu oluşturuldu' dedi.


Akşam
en
modern
adli
tıp
kurumu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir