Medimagazin logo

Erdoğan: Hekim sayısı yetersiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz, ‘Türkiye’de hekim sayısı yetersizdir’ diyoruz, ne yazık ki bu Türkiye’nin gerçeğidir” dedi.
Erdoğan: Hekim sayısı yetersiz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz, ‘Türkiye’de hekim sayısı yetersizdir’ diyoruz, ne yazık ki bu Türkiye’nin gerçeğidir” dedi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Leyla Gencer Sahnesi’nde düzenlenen,”Yılın Doktorları Ödül Töreni”ne katılan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de hekim sayısı yetersiz olduğunu ifade ettiklerini, bunun da Türkiye’nin bir gerçeği olduğuna dikkati çekti. Avrupa Bölgesi’nde 50 ülke arasında kişi başına düşen hekim bakımından Türkiye’nin son sırada bulunduğunu kaydeden Erdoğan, “Bu bizim için bir felakettir” dedi.

Erdoğan, “Türkiye’de hekim sayısının artması yalnızca hastaların değil, hekimlerin de işini kolaylaştıracaktır” dedi.

Başbakan Erdoğan, sağlık çalışanlarının, çalışma şartlarını iyileştirmek için de üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Sağlık hizmeti ertelenemez, kesintiye uğrayamaz, uğratılamaz, kimse bunun hesabını veremez. Biz bu anlayışla projelerimizi yürütüyoruz” diye konuştu.

YURT DIŞINDAN DOKTOR GETİRME

Doktor sayısındaki sıkıntı nedeniyle, dışardan doktor getirme amacıyla bir kanun hazırlıkları olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Bunu, sanki biz Türk hekimlerine güvenmiyormuşuz gibi bir çarpıtma gayreti içerisinde olanlar var. Bizim söylediklerimizi ya anlamıyorlar, ya da anlamak istemiyorlar. Yani bu noktada bazen kendi dünyamda bir hesap yapmaya giriyorum yanlış mı anlatıyorum?”


NTV
erdoğan:
hekim
sayısı
yetersiz
Yorum (5)
No name
Hocam yine bozulan hiyerarşiyi yazınızın bir köşesine eklemişsiniz. Bozulan hiyerarşi değil, ayakların baş, başların ayak olması değil. Çalışanın, kaliteli, etik yayın yapanın, kendini geliştirenin yükseldiği bir döneme girmek üzereyiz. Bunun için de 'saygısızlık' olarak tanımladığınız durumlar maalesef olmak zorunda. Yoksa üniversiteler özgeçmişii çer çöple dolu yeteneksiz, beceriksiz bazı hocalar yüzünden iyice dibe batacak.
0
Cevapla
Hilal Kuzucu Malçok
Hocam konuyu çok güzel toparlamışsınız, düşüncelerimizi dile getirdiniz.Teşekkürler. Taban puan uygulamasına katılıyorum. Ayrıca tıp fakülteleri sayısına da bir sınırlama ve açılış standardı getirilmesi gerekmez mi ? Mesela Kastamonu Tıp fakültesi açıyorsunuz bina yok, öğretim üyesi yok. Sonra bu çocukları Hacettepe Tıp Fakültesine alıyorsunuz. Hem Hacettepedeki eğitim kalitesini düşürüyor hem de iki farklı seviyede başarı göstermiş öğrencilere aynı eğitim fırsatı veriyorsunuz.Hacettepe Tıbbı küçük puan farkıyla kazanamamış çocuklara büyük haksızlık etmiş oluyorsunuz. Saygılarımla.
0
Cevapla
Şekerpare
Gerizekalıların para ile tıp fakültesine girmilerini gördüm hocam. Hepsi cildiyeci olmak istiyor. Öyle ki bunlara sadece cildiye tıp fakültesi açmak lazım. Bunlar kitap falan da okumuyorlar. Sadece "föy" dedikleri ders notlarını okuyorlar. Şaka gibi ama gerçek...
1
Cevapla
RKTR
İsmail Hakkı Hocam, tıp fakültesine giren popülasyondaki kalite düşüşünün bir nedeni de “Milli Tıp Hukuku Formülü” olmasın sakın ?
0
Cevapla
arda
Hocamizdan ricam 1989 yilinda docent,1994 yilinda profesor olan hocalarimizin 1 tane bile indeksli yayini olmadan profesor olan hocalarin,toplamda 7 yayini olan koskoca profesorlerin,devlette calismak yerine,ozelde kardesinin yaninda calismayi secen degerli hocalarimizin uzerine gitmesini istiyorum. Suanki en buyuk problemimiz bu,keske boyle hocalar artik emekli olsa da yeni kan gelse yerlerine
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir