Medimagazin logo

Novartis :Bakan Pepe, varillerle ilgili sözlerine açıklık getirmeli

Novartis Türkiye Başkanı Altan Demirdere, Tuzla’da bulunan atık varilleriyle ilgili olarak Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin bir an evvel açıklamalarına açıklık getirmesi ve kimsenin zan altında kalmaması gerektiğini belirterek, "Elmalarla armutları aynı kefeye koyup firmalar zan altında bırakılmamalı" dedi
Novartis :Bakan Pepe, varillerle ilgili sözlerine açıklık getirmeli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Novartis Türkiye Başkanı Altan Demirdere, Tuzla’da bulunan atık varilleriyle ilgili olarak Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin bir an evvel açıklamalarına açıklık getirmesi ve kimsenin zan altında kalmaması gerektiğini belirterek, "Elmalarla armutları aynı kefeye koyup firmalar zan altında bırakılmamalı" dedi.

Novartis Türkiye’nin 10. yılı nedeniyle Swissotel’de düzenlenen törende AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Demirdere, Tuzla’daki olayın ortaya çıkartılarak bir an önce afişe edilmesi gerektiğini söyledi.

Demirdere, olayı tek kelime ile "rezillik" olarak niteleyerek, "Çevre katliamı diyebilirim. Yapılması gereken belli. Bu atıkların son derece sıkı kontrol içerisinde belirlenmiş ve onaylanmış yerlerde yakılması ve imha edilmesi lazım" diye konuştu.

Demirdere, Türkiye’de bunu yapan bir tek yerin İzmit’teki İZAYDAŞ olduğunu hatırlatarak, "Bunun belirli bir maliyeti var. Çevreyi kirletmeden imha edilmesi lazım. Bu maliyeti de firmalar seve seve üstlenmeli" dedi.

Gerek Sandoz, gerekse Novartis’in atık maddelerini İzmit’e gönderdiğini, orada kontrollü olarak yakıldığını, bunun kaydının tutulduğunu, belgelerinin de arşivlendiğini dile getiren Demirdere, şöyle devam etti:

"Çevre Bakanı bir an evvel açıklamalarına açıklık getirmeli. Kimse zan altında kalmasın. Varillerde bulunan atık madde ilaç da, kimya da, zirai de, gıda da olabilir. Atıklarda bulunan aktif madde her yerde kullanılıyor. İlaç gündemde olduğunu için patladı. Atıklar ilaçtan kaynaklanmayabilir. Bir an önce açıklık getirilmeli. Bizim de sabrımız taşıyor. Elmalarla armutları aynı kefeye koyup firmalar zan altında bırakılmamalı."


Demirdere, sadece ilaç sektöründe değil diğer sektörlerin de atık sorununun bulunduğunu, bu atıkların kontrollü bir şekilde yakılarak karbon, kömür ve oksijene çevrildiğini, daha sonra doğaya verildiğini söyledi.

"BUNLARI ALLAH’IN BİR KULU GÖRMEDİ Mİ?"
Atıklarla ilgili çeşitli spekülasyonların yapıldığını da hatırlatan Demirdere, 1000 tane bidon için 50 tane kamyon lazım. Bunları Allah’ın bir kulu görmedi mi? Ben çok merak ediyorum" dedi.

Demirdere, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin "açgözlü sanayici" sözlerini de eleştirerek, "Bunun ismini verin. Herkesi zan altında bırakıyorsunuz. Birçok spekülasyon çıktı. Hatta yurtdışından firmaların bu atıkları Türkiye’ye gönderdiği söyleniyor. Yakında isim açıklığa kavuşmazsa, ’Türkler uzaylılarla anlaştı uzaylılar buraya koydu’ diye spekülasyonlar da çıkabilir. Bu işi çok uzatmamak lazım" diye konuştu.

"Atıkları bırakan kişi ya da firmanın bir an evvel bulunması, afişe edilmesi ve ceza verilmesi gerektiğini" yineleyen Demirdere, atığın yakınında bulunan firmaların tartışmaya konu edilmemesi gerektiğini söyledi.

Demirdere, atıkların bertarafı konusunda Çevre ve Orman Bakanlığı’nın denetimler yaptığını da hatırlatarak, bu atıkların oraya nasıl gömüldüğünü bilmediğini sözlerine ekledi.


Milliyet

novartis
:bakan
pepe
varillerle
ilgili
sözlerine
açıklık
getirmeli
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir