Medimagazin logo

Genç doktordan örnek davranış

Sağlık Bakanı'nın '158 hekim gerek' dediği Hakkâri'nin 55 doktoru oldu. Elif Demiralay, hiç doktor yüzü görmemiş Durankaya'ya atandı
Genç doktordan örnek davranış
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı'nın '158 hekim gerek' dediği Hakkâri'nin 55 doktoru oldu. Elif Demiralay, hiç doktor yüzü görmemiş Durankaya'ya atandı

İstanbul Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bu yıl mezun olan 15'i kadın 20 pratisyen hekim, Sağlık Bakanlığı'nın "zorunlu hizmet" uygulaması kapsamında görev yerlerine gönderildi. Bu mezunlar arasında yer alan Dr. Elif Küçük Demiralay'ın ataması, daha önce hiç doktor yüzü görmeyen Hakkâri Durankaya beldesine çıktı.
Üç ay önce evlenen 24 yaşındaki Demiralay, "Buraya renkli bir kent hayaliyle gelmedim. Hizmet için geldim, görevimi sonuna kadar yapacağım" dedi. Demiralay, yasa kapsamında 300 gün görev yapacak.

Arkadaşları dava açtı
Aynı okuldan mezun olan bazı arkadaşlarının, yasanın yürütmesini durdurmak için Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurduğunu söyleyen Demiralay, kendisinin başvurusu olmadığını kaydetti. Milliyet, Hakkâri'de yaşanan sağlık sorunlarını sayfalarına taşımış, Sağlık Bakanı Recep Akdağ da 64 uzman, 94 pratisyen hekim gerektiğini açıklamıştı. Hakkâri Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu, ilde uzman doktor sayısının 22'ye, pratisyen doktor sayısının da 33'e yükseldiğini kaydetti.

Sınıfta muayene

5 bin nüfuslu Durankaya Sağlık Ocağı'na atanan, ayrıca 9 köye de hizmet verecek olan Elif Demiralay, sağlık ocağında onarım olduğu için ilköğretim okulunun bir sınıfında hasta kabul ediyor. Hakkâri'ye kendi imkânlarıyla ulaştığını belirten Demiralay, "Maaşım 1200 YTL, döner sermayeden de pay alacağım" dedi.

Milliyet
genç
doktordan
örnek
davranış
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir