Medimagazin logo

Hastane 2 yıllığına MR kiraladı

Çanakkale Devlet Hastanesi'nde, hastalara daha iyi hizmet verebilmek için 2 yıllığına kiralanan manyetik rezonans (MR) cihazı geldi
Hastane 2 yıllığına MR kiraladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çanakkale Devlet Hastanesi'nde, hastalara daha iyi hizmet verebilmek için 2 yıllığına kiralanan manyetik rezonans (MR) cihazı geldi.


Yetkililer, yapılan ihale sonucu Bursa'dan RADMED firmasının teklifinin uygun görüldüğünü belirterek, "İlgili firma, ihaleyi kazanmasının ardından cihazı Çanakkale'ye getirmek için çalışma başlattı. Gerekli çalışmaların ardından Japonya'dan sıfır olarak ithal edilen cihaz bu sabah saatlerinde TIR ile Çanakkale'ye getirildi. 600 bin dolara mal olan bu cihazın kurulacağı eski acil girişindeki yer düzenlendi. Cihaz yaklaşık 12 ton civarında olduğu için bunun TIR'dan aşağıya çok itinalı olarak indirilmesi gerekiyor. Cihazın aşağı indirilip monte çalışmasının ardından Mart ayının ortalarından itibaren faaliyete geçmesi planlanıyor" dedi.
Japonya'dan ithal edilen son model MR cihazının açık MR olduğunu kaydeden yetkililer, cihazı Bursa'dan RADMED firmasının elemanlarının kullanacağını, raporların ise hastanedeki görevliler tarafından yazılacağını belirtti.


İHA
hastane
2
yıllığına
mr
kiraladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir