Medimagazin logo

Doğruyu söyleyen genç doktora kariyer cezası!

Van’ın Özalp İlçesi’ndeki Dorutay Köyü’nde fiziki koşulları yetersiz sağlık ocağında zor koşullarda görev yaptığı ve kısa sürede halkın sevgisini kazandığı haberleri basında yer alan doktora, basına demeç verdiği gerekçesiyle 1 yıl "kademe ilerlemesi durdurulması" cezası verildi
Doğruyu söyleyen genç doktora kariyer cezası!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Van’ın Özalp İlçesi’ndeki Dorutay Köyü’nde fiziki koşulları yetersiz sağlık ocağında zor koşullarda görev yaptığı ve kısa sürede halkın sevgisini kazandığı haberleri basında yer alan doktora, basına demeç verdiği gerekçesiyle 1 yıl "kademe ilerlemesi durdurulması" cezası verildi.


Alınan bilgiye göre, Köy-Kent Projesi çerçevesinde 14 köyle 19 bin nüfusu bulunan Dorutay Köyü’ndeki Sağlık Ocağı’nda 3 yıldır görev yapan doktor Saliha Kurtuluş Kozanoğlu’nun, zor koşullarda çalışmasına rağmen çevre köy ve ilçelerdeki vatandaşların sevgisini kazanması ve çok sayıda hastayla ilgilenmesi haberleri, Haziran ayında basında yer aldı.

Bu haberler üzerine sağlık ocağıyla lojmanlar onarıldı, ancak Van Sağlık Müdürlüğü’nce 657 sayılı kanunun 15. maddesinin 1. fıkrasında, "Devlet memurları kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi ve demeç veremezler..." hükmü gereğince Kozanoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma sonucunda, pratisyen hekim Kozanoğlu’na 1 yıl "kademe ilerlemesi durdurulması" cezası verildi.

Kozanoğlu, cezanın yasalara göre doğal olduğunu ifade ederek, basında yer alan haber üzerine sağlık ocağının fiziki koşullarının uygun hale getirildiğini ve sıkıntılarının sona erdiğini söyledi.

Hastalarıyla arasındaki sıcak bağın halen devam ettiğini, verilen cezanın da çalışma performansını olumsuz yönde etkilemeyeceğini belirten Kozanoğlu, "Bir ayda yaklaşık 1600 hastayla ilgileniyorum" dedi.


Milliyet

doğruyu
söyleyen
genç
doktora
kariyer
cezası!
Yorum (1)
mecburi hizmet
merhaba hocam öncelikle selamlarımı sunuyorum ben eski bir ögrencinizim. açıkcası bu ceza puanı aile hekiminin sözleşmesini feshetmekten başka bir amaç güdmüyor. şöyleki bizi denetlemeye gelen hekim cezayı kagıda reprezanttan aldıgı bir kalemle yazıyor. egerki ben bu kalemle yazıp duvardaki renk körlügü muayenesindeki ilaç reklamını kapatmazsam aldıgım cezalar benim sözleşmemi iptal ediyor. ve bu sefer buraya görevlendirme ile gelirsem kimse beni sorgulamayacak bu ne ile yazmış abslang ı eşantiyonmu ria seti varmı kimse sormayacak ama aile hekimi isen ve biraz fazla ücretlendiriliyorsan ki bence bütün hekimler bu şekilde ücretlendirilmeli birilerinin zoruna gidiyor ve seninle ugraşıyorlar. açıklama şu bi hastanın kaleminde a ilacının ismi yazarsa insan bi süre sonra sürekli o ilacı yazıyormuş. acaba kaç doktor johan faber kullanıyor diye hastasına johan faber D5B s:2*1 gibi bir reçete yazdı. dediginiz gibi eşitlik olsun butun hekimlere eşit davranılsın gerek maaş gerek iş ahlakı gerekse denetlemelerde.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir