Medimagazin logo

Aydın Tabip Odası 'nın aile hekimliği tepkisi

Aydın Tabip Odası düzenlediği basın toplantısıyla, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya başlanacak olan Aile Hekimliğinin yanlış bir uygulama olduğunu savundu
Aydın Tabip Odası 'nın aile hekimliği tepkisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Aydın Tabip Odası düzenlediği basın toplantısıyla, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya başlanacak olan Aile Hekimliğinin yanlış bir uygulama olduğunu savundu.


Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu adına basın açıklamasını yapan Genel Sekreter Dr. Eralp Atay, "Aile Hekimliği uygulamasını ilk başlatan Avrupa ülkelerinin bu sistemi bırakmak istediği bir dönemde Türkiye, bu sisteme geçmek için uğraş veriyor" dedi.


Aydın Tabip Odası binasında yapılan basın toplantısını Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştiren Aydın Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Eralp Atay, "Ülkemizde son on yılın en büyük halk sağlığı başarısı çocuk felcinin ortadan kalkmasıdır. Bu başarı bugünkü sağlık ocaklarımız ve sağlık çalışanlarının ekip çalışması ile gerçekleştirilmiştir. Ne yazık ki Düzce İli'ndeki aile hekimliği pilot uygulamasında da görüldüğü gibi, birinci basamak sağlık hizmetleri sadece tedavi edici hizmet sunumu olarak öngörülmekte ve sistem sağlık ocaklarını ortadan kaldırmaktadır. Hekimler sözleşmeli olarak çalışacak ve iş güvencelerini kaybedeceklerdir. SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinde belirtilen 'Sağlığı tek çatı altında topluyoruz' söylemi, aile hekimliği ile ortadan kaldırılarak birinci basamak hizmetleri binlerce parçaya bölmüş olacaktır. Aile hekimliğine geçmekle daha fazla kaynak israfı, malzeme israfı olacaktır. Bundan ülke ekonomisi de zarar görecektir. Bu uygulamaya dünyada ilk geçen ülke olan Amerika, şu anda bu sistemden kurtulmak için uğraş vermektedir. Biz ise kırk yıllık oturmuş sağlık sistemimizi bozarak bu sisteme geçmek için çaba harcamaktayız. Geçilecek olan sistemin kime yararı olacağı ise bir meçhulden başka bir şey değildir" diye konuştu.
İHA
aydın
tabip
odası
'nın
aile
hekimliği
tepkisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir