Medimagazin logo

Eczane ve Eczane Hizmetleri Yönetmeliği değişti

Eczaneler ve Eczane Hizmetleri Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi
Eczane ve Eczane Hizmetleri Yönetmeliği değişti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Eczaneler ve Eczane Hizmetleri Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yönetmelik değişikliği şöyle:


Sağlık Bakanlığından:

Eczaneler ve Eczane Hizmetleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 — 13/10/1992 tarihli ve 21374 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Eczaneler ve Eczane Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin değişik 9 uncu maddesinin beşinci fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir;

"Havaalanları, otogarlar ve tren garları hariç olmak üzere, birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşu bulunan, mülkiyeti kamuya veya gerçek/tüzel kişilere ait bina ve müştemilatı ile bu yapıların bulunduğu bahçe sınırları içerisinde serbest eczane açılamaz."

Yürürlük

MADDE 2 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 3 — Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.
eczane
ve
eczane
hizmetleri
yönetmeliği
değişti
Yorum (4)
Mehmet KARA
Pardus halen var. Bir yanlışınız olmasın. Halen indirilebiliyor, kurulabiliyor. Verdiğiniz 2. linkte de pardusun kapatılmasına dair bir karar alınmadığını belirtiyor. Windows kurmaya alışan bir toplum için pardus kurmak baş belası adeta. Linux işletim sistemi ile ilgileniyorsanız UBUNTU'yu öneririm. Gerek kurulum gerekse kullanım konusunda pardustan çok daha güzel. "Hyaena hyaena" gibi garip latince versiyon adları yerine öz Türkçe ad koymamaları sinirimi bozmuştu zaten. Bence TÜBİTAK pardusu bıraksın, ubuntuyu desteklesin, türkçe yazılım geliştirme araçları, yazılımlar üretsin.
0
Cevapla
Kor Yereli
Pardus elbette ki var. Ama artık güncellenmiyor ve destek verilmiyor. Ubuntu'yu bende kullanıyorum. Oldukça iyi.
0
Cevapla
Burhan Dağ
Güncellenmeyen ve destek verilmeyen bir işletim sistemi uzun süre yaşayamaz. Yani Pardus sürümü böbrekleri yetmezliğe girmiş yatalak bir hasta haline düşmüştür. Çok acı.Ülkemizin kıt kaynakları yine Microsoft'a lisans ücreti olarak yine transfer olacak. Ne diyelim.. Sağlık olsun.Olur mu?
0
Cevapla
selçuk kara
pardus halen var ve artık daha güçlü geliyor. pardus çalıştayı geçen haftasonu yapıldı ve yenilenmiş bir anlayış ve sistemle devam edeceği bildirildi. özgürlükiçin.com adresinden takip edilebilir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir