Medimagazin logo

Kenan Akpolat :Sağlık evlerimizin tamamı personel eksiği sebebiyle kapalı

Muş İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, il genelinde kapalı bulunan 29 sağlık evinin açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi
Kenan Akpolat :Sağlık evlerimizin tamamı personel eksiği sebebiyle kapalı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Muş İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, il genelinde kapalı bulunan 29 sağlık evinin açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.


Makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, sağlık evlerinin açılması için yeni çıkarılan yasayla vekil ebe ve hemşire atamaları beklediklerini kaydetti. Kapalı olan sağlık evlerinden 29 tanesini belirlediklerini ve bu sağlık evlerinin personel ataması yapıldıktan sonra hemen hizmete başlayabilecek durumda olduğunu belirten Dr. Kenan Akpolat, "İlimizde 45 sağlık ocağı ve 54 sağlık evi bulunmaktadır. Sağlık ocaklarımızın tamamı açık ve hizmet vermektedir. Ancak sağlık evlerimizin tamamı personel eksiği sebebiyle kapalı durumdadır" dedi.


Sağlık evlerinin açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Akpolat, şunları söyledi:


"Açmayı planladığımız 29 sağlık evinden 8 tanesini açtık. Geri kalan 21 sağlık evinin açılması için de vekil ebe ve hemşire atamalarını bekliyoruz. Yapılacak atamaların hemen ardından 21 sağlık evi daha hizmete açılacak. Biz il genelindeki bütün sağlık evlerimizi açmayı istiyoruz ama personel eksiği sebebiyle bunu yapamıyoruz. Yeni açacağımız sağlık evleri sağlık açısından önemli bir rahatlama oluşturacaktır. Sağlık evlerinin bulunduğu köylerde ve buraya yakın köylerde yaşayan vatandaşlarımız bir tansiyon ölçtürmek ve bir iğne yaptırmak için şehre gelmek zorunda kalmayacak."

İHA
kenan
akpolat
:sağlık
evlerimizin
tamamı
personel
eksiği
sebebiyle
kapalı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir