Medimagazin logo

Kahramanmaraş'a bir hayırseverden sağlık ocağı

Kahramanmaraş'ta, hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılacak ve 17 bin kişiye hizmet verecek olan Hacı Şaban Gemci Sağlık Ocağı'nın temeli, düzenlenen törenle atıldı
Kahramanmaraş'a bir hayırseverden sağlık ocağı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kahramanmaraş'ta, hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılacak ve 17 bin kişiye hizmet verecek olan Hacı Şaban Gemci Sağlık Ocağı'nın temeli, düzenlenen törenle atıldı.


Anahtar teslimi olarak yapılacak olan ve yaklaşık 6 ayda bitirilmesi planlanan sağlık ocağının, çevrede 8 mahalleye hizmet vermesi bekleniyor. Sağlık ocağının temel atma törenine, Vali İlhan Atış, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Milletvekilleri Ali Sezal, Fatih Arıkan ile daire müdürleri katıldı.


Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç, son yıllarda şehirde hayırsever iş adamlarının sağlığa yaptığı yatırımlara dikkat çekerek, "Sağlık hizmetlerinin niteliğini artırmak amacıyla teşhis, tanı ve tedavi için gerekli laboratuar ve radyolojik parametrelerin her sağlık ocağına yaygınlaştırılması yapılmaktadır. Bugüne kadar il ve ilçe merkezlerindeki birçok sağlık ocağının donanımlarını tamamlayarak bunları adeta birer 'mini hastane' şeklinde çalıştırmaktayız" dedi.


Vali İlhan Atış ise, "Artık ülkemizde çok iyiye ve güzele bir gidiş var. İnsanlarımız yaptığı işlerden mutlu olmaktadır. Sağlığın insan hayatında çok önemli bir yeri vardır. Bir insanın tırnağı acısa hiçbir şey den zevk alamaz. Çevremizde de mutlu sağlıklı insanlar görmek bizleri de mutlu etmektedir. Bu binanın arsasından yapımına kadar emeği gecen her kese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Törende daha sonra, Hacı Şaban Gemci Sağlık Ocağı'nın temeli, Vali İlhan Atış tarafından atıldı.
İHA
kahramanmaraş'a
bir
hayırseverden
sağlık
ocağı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir