Medimagazin logo

Vali hastane denetledi

Hastaneye gelen vatandaşın tedaviden önce güler yüz ve iyi muamele beklediğini kaydeden Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, vatandaşlara iyi muamele göstermeleri gerektiğini söyledi
Vali hastane denetledi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hastaneye gelen vatandaşın tedaviden önce güler yüz ve iyi muamele beklediğini kaydeden Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, vatandaşlara iyi muamele göstermeleri gerektiğini söyledi.


Vali Cengiz Aydoğdu, yapımı tamamlanan Artvin Devlet Hastanesi ek binasında incelemelerde bulunduktan sonra çalışmalar hakkında İl Sağlık Müdürü Ahmet Bayraktar'dan bilgi aldı. Brifing sonrasında açıklama yapan Vali Aydoğdu, çocuklukların da duydukları ''Allah kimseyi hastaneye ve hapishaneye düşürmesin'' sözünü unutturmanın kendilerinin elinde olduğunu belirtti.


Hastaneye gelen vatandaşın tedavisinden önce bir şeye dikkat ettiğini vurgulayan Vali Aydoğdu, ''Vatandaş oradaki güler yüz, iyi muameleye bakar, bekletilmeden, azarlanmadan karşılanmayı ister. Şu ana kadar Artvin'den bana böyle bir şikayet gelmedi, ama bu konunun hassasiyetinin korunmasını istiyorum'' dedi.


Genellikle vatandaşların hastanelerde doktorların mesaiye riayet etmediği yönünde şikayetleri olduğunu, ancak bu konuda Artvin'le ilgili bir şikayetin kendisine gelmediğini de kaydeden Aydoğdu, şöyle devam etti: "Doktorlarımıza özel muayenehane açma izni verilmiştir. Bazı doktorlarımızın muayenehanesine giderek hastanedeki işini aksatması, muayenehanesinde hastasıyla daha ciddi ilgilenmesi, ama hastanede hiç hastanın yüzüne bile bakmadan ilaç yazması gibi durumlar olabiliyor. Ancak bu tür şeylere dikkat etmemiz lazım. Bence bu konu tedaviden de önemlidir. Hastaneye gelen vatandaşlarımıza insani manada, beşeri münasebetler anlamında iyi muamele göstermeliyiz".


Vali Aydoğdu, bundan sonra hastaneye sık sık geleceğini ve anlattığı konulara uyulup uyulmadığını kontrol edeceğini belirterek, şunları söyledi: "Hastanenin çevre temizliği, özellikle tuvalet temizliğinin çok iyi olmasını istiyorum. Hastanelerimizde tertip ve düzene çok dikkat edeceğiz. Benim sizlerden ricam, Artvin halkını temsilen buraya gelen hastalarımıza her şeyden önce güler yüz göstermeniz, 'hoş geldiniz, geçmiş olsun' gibi sözler söylemenizdir. Eğer gerekiyorsa bu konuda memurlarımıza, yardımcı sağlık personeline eğitim verelim. Bu konuda benden ne istiyorsanız yardımcı olmaya hazırım. Sağlık hizmetlerinin iyi gitmesi anlamında da bizler sizin hizmetinizdeyiz".

İHA
vali
hastane
denetledi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir