Medimagazin logo

Kaçak tüp bebek merkezi uyarısı

Türkiye’de 35 civarında kaçak tüp bebek merkezi bulunuyor. Bu merkezlerin büyük bölümünün sperm ve yumurta bağışına kaydıkları ve hastaları cinsiyet tayiniyle bebek sahibi yaptıkları belirtildi.
Kaçak tüp bebek merkezi uyarısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk Jinekoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Tıraş, Türkiye’de 35’e yakın kaçak tüp bebek merkezi olduğunu söyledi. Bülent Tıraş, yaptığı açıklamada kaçak tüp bebek merkezlerinin özellikle İstanbul’da yoğunlaştığına dikkat çekti.

Kaçak merkezlerinin büyük bölümünün sperm ve yumurta bağışına kaydığını vurgulayan Tıraş, Türkiye’de yumurta ve sperm bağışının yasal olmadığını hatırlattı. Tıraş ayrıca, “genetik hastalıklar dışında cinsiyet tayininin” yasak olduğunu vurgulayarak bu merkezlerin hastaları cinsiyet tayiniyle bebek sahibi yaptıkları yönünde duyumlar aldıklarını da söyledi.

Bülent Tıraş, tüp bebek sahibi olmak isteyenlerin başvurdukları merkezlerin Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı olup olmadığını araştırmalarını istedi. Dernek Başkanı ayrıca, hastaların, bakanlıktan merkezin başarı oranı konusunda bilgi alabileceklerini de hatırlattı.

Türkiye’de halen ruhsatlı 20’si kamu, 46’sı özel olmak üzere 66 tüp bebek merkezi bulunuyor.

NTV
kaçak
tüp
bebek
merkezi
uyarısı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir