Medimagazin logo

Nöbet Ücretinin Kapsamı Değiştiriliyor

657 sayılı Kanunun ek 33 maddesi kümü gereğince en az 25 yataklı tedavi kurumunda çalışan sağlık personeline, nöbet süresinin kesintisisiz 8 saatten az olmaması kaydıyla nöbet ücreti ödenmektedir
Nöbet Ücretinin Kapsamı Değiştiriliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
657 sayılı Kanunun ek 33 maddesi kümü gereğince en az 25 yataklı tedavi kurumunda çalışan sağlık personeline, nöbet süresinin kesintisisiz 8 saatten az olmaması kaydıyla nöbet ücreti ödenmektedir. Ancak bu hüküm sadece yataklı tedavi kurumlarını değil tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan Sağlık Bakanlığı personelini içine alacak şekilde değiştirilmektedir.


657 sayılı Kanunun Ek Madde 33 hükmünün şu anki aşağıdaki gibidir:


"Yataklı tedavi kurumlarında (en az 25 yataklı) normal mesai saatleri dışında, genel tatil günlerinde veya hafta sonu tatillerinde, normal, acil veya branş nöbeti tutarak, bu nöbet karşılığında kurumunca izin kullanmasına müsaade edilmeyen sağlık ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı personeline; her bir izin suretiyle karşılanamayan nöbet saati için (nöbet süresi kesintisiz 8 saatten az olmamak üzere), aşağıda gösterilen gösterge rakamlarının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu bulunacak tutarda nöbet ücreti ödenir. Ancak ayda 80 saatten fazlası için ödeme yapılmaz. Bu ücret damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz."




Bu hüküm Kanun teklifi ile aşağıdaki şekilde değiştirilmektedir:


"Sağlık kurum ve kuruluşlarında normal mesai saatleri dışında, genel tatil günleri veya hafta sonu tatillerinde normal, acil, branş veya icap nöbeti tutarak bu nöbet karşılığında kurumunca izin kullandırılmayan kurum personeline her bir izin suretiyle karşılanamayan nöbet saati için aşağıda gösterilen gösterge rakamlarının aylık katsayı ile çarpılması sonucu bulunacak tutarda nöbet ücreti ödenir. Ancak ayda 80 saatten fazlası için ödeme yapılmaz. Bu ücret damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz"



YAPILACAK DEĞİŞİKLİĞİN AÇIKLAMASI

1- Artık sadece yataklı tedavi kurumlarında değil tüm sağlık kuruluşlarında çalışan personel nöbet ücreti alabilecektir.

2- İcap nöbetine de nöbet ücreti verilecektir. (Daha önce normal, acil veya branş nöbetine nöbet ücreti verileceği belirtilmekteydi.)

3- Nöbet süresinin kesintisiz 8 saat olma sınırı zorunluluğu kaldırılıyor.

4- Sadece sağlık personeline değil nöbet tutan tüm Sağlık Bakanlığı personelien nöbet ücreti verilebilecektir.

NÖBET ÜCRETİ NE KADARDIR?

Nöbet ücreti aşağıda yer alan rakamların aylık katsayı ile çarpımından oluşmaktadır.

Gösterge
a) Klinik Şefi, Şef Yardımcısı, Başasistan, Uzman Tabip
60
b) Tabip, Tababet Uzmanlık Tüzüğünde belirtilen dallarda, bu tüzük hükümlerine göre uzmanlık belgesi alanlarla, aynı dallarda uzmanlık unvanı doktora aşaması ile kazanmış olanlar
55
c) Diş Tabibi 50
d) Mesleki yüksek öğrenim görmüş sağlık personeli 40
e) Lise dengi mesleki öğrenim görmüş sağlık personeli 30
f) Ortaokul dengi mesleki öğrenim görmüş sağlık personeli
20


Yukarıdaki tabloya göre sadece yataklı tedavi kurumlarında çalışan personel değil tüm sağlık kurum ve kuruşlarında çalışan personele yukarıdaki tablo esas alınarak nöbet ücreti verilecektir.

Aylık katsayının şuan 0,0401 YTL olduğu gözönüne alındığında örneğin lise mezunu bir sağlık personeli her bir nöbet saati için 0,0401*30=1,203 YTL nöbet ücreti alacaktır. 10 saatlik bir nöbet için bu tutar 10,03 YTL'dir.



Özel Haber-memurlar.net
nöbet
ücretinin
kapsamı
değiştiriliyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir