Medimagazin logo

'Kayseri Acil' AB'yi katladı!

Devlet Hastanesi Acil Servisi, bir ayda yaklaşık 30 bin kişiye (29 bin 800) bakarak AB standardını katladı
'Kayseri Acil' AB'yi katladı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Devlet Hastanesi Acil Servisi, bir ayda yaklaşık 30 bin kişiye (29 bin 800) bakarak AB standardını katladı.

Avrupa standartlarında bir acil servis yılda 30 bin hastaya hizmet veriyor. Bakılanların pek çoğu, durumu 'acil'lik olmasa da gidecek başka kapı bulamayan üst solunum yolu hastalarıydı.


Radikal
'kayseri
acil'
ab'yi
katladı!
Yorum (2)
hekim hekim
Sayın Demir, makaleniz, şu an kamu ve özel hastanelerin kullandığı kılavuzun mantığını anlatması açısından önemli. Yabani akreditasyon modelleri için dile getirdiğinize katılmamak mümkün değil. Çünkü bunlar adı üstünde "yabani" modeller ülkemiz dinamikleri ile hazırlanmamaktadır. Hastaneler bu kılavuzu son derece sahiplenmiş durumda. Bakanlık şu anda bu sahiplenmeyi destekler durumda. Böyle devam etmesi herkes için önemli faydalar sağlamaktadır. Bu faydalı yazı için teşekkürler.
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Devlet eskiden “Bilmiyorum, görmüyorum, duymuyorum.” diyordu. Şimdide bakanlığımız acillerdeki doktor açığını “Bilmiyorum, görmüyorum, duymuyorum.” diyor. Bu sorun tüm acillerde sözkonusu, bu sorunu ne zaman bitireceksiniz?Yıllardır ''acillere uzmanlar baksın'' demekle bu sorunu sadece hasır altı ediyorsunuz.Lütfen uzmanlığa saygınız olsun.Yıllarca asistanlığın sefaletine acillerde sürünmek için katlanmadık.Aile hekimliği mevzuatını düzenleyerek bir an onlardan acillere destek almak zorundasınız.Aksi halde acilde çalışan doktorlar ve hastalar açısından geri dönülmez felaketlere yol açarak adli sıkıntılarla baş başa kalınacak.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir