Medimagazin logo

Genç ebe soba kurbanı oldu

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Yenikarahisar beldesinde sağlık ocağında görev yapan 27 yaşındaki ebe Dudugül Öz, sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti.
Genç ebe soba kurbanı oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Yenikarahisar beldesinde sağlık ocağında görev yapan 27 yaşındaki ebe Dudugül Öz, sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti.

Genç ebenin ölümü, belde sakinlerini üzüntüye boğdu. Dün Dudugül Öz'ün uzun süre evinden çıkmaması üzerine komşuları jandarmaya haber verdi. Kapıyı kırarak içeri giren jandarma ekipleri, genç ebenin cesediyle karşılaştı.

Talihsiz ebenin ısınmak için yaktığı sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlendi. Öz'ün cesedi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından memleketi Balıkesir'e gönderildi.

Sabah
genç
ebe
soba
kurbanı
oldu
Yorum (3)
Ömer Musabeyoğlu
Bence de terminal dönemdeki bu tür hastaların artık hastane yoğun bakımlarında eziyet çektirilmektense, bu tür sağlık kuruluşlarında bakımlarının devam ettirilmeleri daha uygun olacaktır.Burada yaşanacak en önemli sorun;yasal boşluklar ve yazılı kural olmayan gelenek ve görenekler sayılabilir.Hastanelerden hizmet alan bu hastalarla ilgili SGK tarafından ödemeleri yapılabilirse,en büyük sorun çözülmüş olacaktır.Bu alanda özel sağlık işletmeleri kurulabilecek ve hastanelerin yoğun bakım yatak sayısı bakımından rahatlayacaktır.Bu bakımdan konu ile ilgili mevzuatsal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekir düşüncesini taşımaktayım.
0
Cevapla
ygd
Uygulama alanı bulabilecek yeni bir bilgi teşekkürler.. Hasta hakları kapsamında hastanın standart tedaviyi ret hakkı olduğunu göz önünde bulundurursak bizim mevzuatımıza da uygun görünüyor.
0
Cevapla
Dr.Ö.K
İki yıl önce İl Kanser Danışma Kurulu olarak 'Hospice' konusunu tartışmış ve Bakanlığımıza yolladığımız raporda detaylı şekilde ihtiyacı tarif etmiştik.Ancak konu Sağlık Bakanlığı'ndan çok SGK ile ilgili. Evde bakım konusunu sindirdikten,özümsedikten sonra umarım bu konuda da hem Bakanlık hem de SGK gerekli adımları atar....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir