Medimagazin logo

Kadir Has Tıp Fakültesi, yeni kurulacak üniversiteye devredilecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Kadir Has Üniversitesi bünyesinden bazı okulların devredilmesiyle İstanbul Bilim Üniversitesi kurulmasını öngören yasa tasarısı kabul edildi. Tasarı önümüzdeki günlerde Genel Kurul'da yasalaştırılacak
Kadir Has Tıp Fakültesi, yeni kurulacak üniversiteye devredilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Kadir Has Üniversitesi bünyesinden bazı okulların devredilmesiyle İstanbul Bilim Üniversitesi kurulmasını öngören yasa tasarısı kabul edildi. Tasarı önümüzdeki günlerde Genel Kurul'da yasalaştırılacak.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu bugün AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba başkanlığında toplandı. Toplantıda, 'Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine devam edildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, tasarıya göre, Kadir Has Üniversitesi'nin kurucularından olan Türk Kardiyoloji Vakfı'nın üniversite bünyesinden ayrılacağını, üniversitenin bazı bölümlerinin de yeni kurulacak İstanbul Bilim Üniversitesi bünyesinde yer alacağını söyledi. Verilen önergeyle, yeni kurulacak Sağlık Bilim Üniversitesi'nin adı, İstanbul Bilim Üniversitesi olarak değiştirilmesi kabul edildi.

Görüşmeler sırasında verilen bir önergeyle Kadir Has Üniversitesi'ne bağlı Fen-Edebiyat, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Güzel Sanatlar, İletişim, Hukuk Fakülteleri ile Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri'ne, Teknik Bilimler ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulları da eklendi. Bakan Çelik, CHP'li milletvekillerinin, Kadir Has Üniversitesi'nin ikiye ayrılarak, İstanbul Bilim Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite daha kurulması yönündeki eleştirileri üzerine, "Bunu, boşanma olarak algılamayın, yeni bir oğul olarak algılayın" dedi.

Daha sonra tasarının oylaması yapıldı ve kabul edildi. Buna göre Kadir Has Üniversitesi'nin kurucu vakıflarından Türk Kardiyoloji Vakfı, bu üniversitenin kurucu vakfı olma statüsünden çıkarılacak. Kadir Has Üniversitesi bünyesinde bulunan Tıp Fakültesi, Florance Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksek Okulu, Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü de yeni kurulacak İstanbul Bilim Üniversitesi'ne devredilmek üzere üniversite bünyesinden ayrılacak. Kadir Has Üniversitesi'nden ayrılacak fakülte, yüksekokul ve enstitünün öğrencileri, öğretim elemanları ve mal varlığı da İstanbul Bilim Üniversitesi'ne devredilecek.



memurlar.net
kadir
has
tıp
fakültesi
yeni
kurulacak
üniversiteye
devredilecek
Yorum (9)
global bütçe
Sayın Dr. Mehmet DEMİR Yazılarınızı takip etmekteyim ve çok öğretici bulmaktayım. Merak ettiğim hizmet kalitesi ve miktarı sürekli arttığına göre global bütçe gereği sgk kurumunun sağlık bakanlığına ödediği miktar sabit olduğuna göre. Kamu hastaneleri birlikleri ile toplu alımlarda yada ihalelerde ne kadar tasarruf yapılabileceği sizin gibi performansın mimarı tarafından öngörülmüş olacağını düşünüyorum. Açıkçası bu toplu alımların yeterli olmayacağını ve bahsi geçen"sağlık insan gücünün kritik önemi dikkate alındığında, maaş ve performans ücreti hususu " sağlık personeli açısından giderek azalacağı kanısındayım ,başka türlü hizmet kalitesinden ve sunulan hizmet miktarından ödün vermek durumundayım (mevcut sağlık bakanlığı politikasına göre bu mümkün değildir),yeni yazılarınızı merakla bekliyorum.
0
Cevapla
a.s
Sayın demir; "Özeli ve kamusu ile sağlığa ayrılan bu kaynakla bu seviyede hizmet şu an dünyada yok."demişsiniz. Son derece haklısınız. Dünyada hekimi eczacıyı ve tüm sağlık çalışanlarını bu denli sömüren baskı altına alan bir sistem olmamıştır. Hiç bir devlet bunu yapmaz ve sağlık örgütleri asla buna müsaade etmez. İyi bir şey olsaydı hiç merak etmeyin bu konularda deli gibi çalışanlar var onlar sizden önce bunu bulurlardı. Dünyanın hiç bir yerinde bir uzman muayenesi 2-3 dakikalığına 2-3 liraya yaptırılmaz. Sizin kurduğunuz sistemin hulasası 2-3 dakikada 2-3 lirasına uzman muayenesidir. Siz bu muayenelerin UZMAN MUAYENESİ OLDUĞUNA inandınız mı?!!!.Ben sizinde buna inandığınıza İNANMIYORUM.
0
Cevapla
Dr.Cevdett
''İnsanın kendisiyle,İnsanın insanla,İnsanın çevresiyle,İnsanın Yaradanı ile münasebeti dengeli ise kâmil bir insandan söz edebiliriz.'' Olaylara bu çerçeveden baktığınızı düşündüğümde, performans sisteminin mucitlerinden biri olduğunuzu düşününce yaman bir çelişki görüyorum. ''ne kadar muayene=o kadar para, ne kadar ameliyat=o kadar para”üzerine kurulu, insan bedenini üzerinden para kazanma metaı haline dönüştüren bu sistem, insanın yaradanı ile dengeli bir münasebetinin önündeki en büyük engeldir. Uygulama alanı kutsal insan bedeni olan sağlık alanının ''gelir-gider dengesi'' vs. terimleri ile ifade edilmesine çalışılan kapitalizme kurban edildiğini düşünüyorum.Sağlık sisteminin işlemesinde motor gücü oluşturan hekimlerin bu süreçte küstürülüp itibarsızlaştırıldığı, sıradanlaştırıldığı,yorgun ve bitkin bırakıldığına şahit oluyorum.Size önerim:Üzerinde iyi çalışılmış bir hekim memnuniyet anketi hazırlayıp o sonuca göre acil hekim destek programı hazırlayın.
0
Cevapla
Duyarlı Hekim
Sayin DEMİR, kamil insan ve kamil sistem tanımınızı beğeniyle okudum, gayet güzel özetlenmiş. Sağlık sisteminin hizmet üretim zincirlerinden ve bizatihi kendisi zincir hastane grubu olacak kamu hastane birliklerinin yeni yönetim yapısıyla hizmet üretimi noktasında ne tür dinamizm getireceğini göreceğiz. Hizmetlerin geldiği nokta itibarıyla yönetim yapısına dair mesleki dayanışma duygusundan kaçınılması gerektiğini düşünmekteyim. Ayrıca, bu noktada belirtmek gerekirse; eleştirdiklerimizi yönetime getirmek gibi bir yükümlülüğümüz var idiyse beğenmedimiz muhalefeti iktidara taşımak gerekirdi. Hülasa, elinize sağlık bazı kısımlar hariç olmak üzere yazdıklarınıza katılıyor ve destekliyorum.
0
Cevapla
ARAŞTIRMACI
Sayın Mehmet DEMİR, Hastane birlikteliklerine 663 sayılı khk ile araştırmacı kadrosuna alınmış sağlık müdür yardımcısı ve şube müdürleri nin eski görevlerine devam ettirildiği halde fiilen görev yaptırıldığı halde ek ödemelerini hizmetli personel seviyesinden Araştırmacı katsayılarından aldığından bahsetmek istiyorum.Yıllardır o veya bu şekilde dönüşümde şimdide değişim yönetiminde görev verilenlere reva görülen budur.''Sorun ve hak kaybı gibi gözüken bazı şeyler, geçici ve sistemin henüz tam olgunluğa ulaşamamasından kaynaklanıyor.''demektesiniz 2 kasımdan bu yana 1200 tl maaş 550 tl ek ödeme vererek çalıştırdığınız sağlık müdür yardımcıları ve şube müdürleri evlerine ekmek çocuklarına harçlık verememekten yada vebalini anlayana kredi çekip faiz ödemekteler.Hİç bunları yazarken bakanlık yetkililrinin bu vurdumduymazlığını savunmayın sizi allah için seviyorum ama lütfen bırakın biraz gerçekleri görün selam
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir