Medimagazin logo

Çalıkuşu görevde

Kadir Has Üniversitesi mezunu 20 pratisyen hekimden Dr. Elif Küçük Demiralay, zorunlu hizmet kapsamında Hakkári’deki görevine başladı. 3 aylık eşini İstanbul’da bırakan Dr. Demiralay, Durankaya beldesi ile 9 köye 300 gün boyunca hizmet verecek
Çalıkuşu görevde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kadir Has Üniversitesi mezunu 20 pratisyen hekimden Dr. Elif Küçük Demiralay , zorunlu hizmet kapsamında Hakkári’deki görevine başladı. 3 aylık eşini İstanbul’da bırakan Dr. Demiralay, Durankaya beldesi ile 9 köye 300 gün boyunca hizmet verecek.


İSTANBUL Özel Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bu yıl mezun olan 20 pratisyen hekimden 13’ü, Sağlık Bakanlığı’nın ‘Zorunlu hizmet’ uygulaması kapsamında görev yerlerine gönderildi. Bu mezunlar arasında yer alan Dr. Elif Küçük Demiralay’ın ataması, Hakkári’nin daha önce hiç doktor yüzü görmeyen Durankaya Beldesi’ne yapıldı. 3 ay önce evlenen ve eşini İstanbul’da bırakıp görev yerine gelen 24 yaşındaki Dr. Demiralay, belde ile 9 köye 300 gün boyunca hizmet verecek.

Demiralay, Durankaya Beldesi’ndeki Sağlık Ocağı’nın inşaatı devam ettiği için, hastalara Durankaya İlköğretim Okulu’nun bir sınıfında bakmaya başladı.

FEDAKARLIK ŞART


Hakkári’de görevini sürdürürken, bir yandan da Tıpta Uzmanlık Sınavı’na (TUS) hazırlanacağını söyleyen Dr. Elif, görev süresinin sonuna kadar Hakkári’de çalışacağını belirtti, ‘Sonuçta ideal bir yaşam için buraya gelmedim, hizmet için geldim. Buradaki insanların da bazı hizmetlere ihtiyacı var. Bu gibi fedakarlığa katlanmak lazım’ diye konuştu..

Hakkári Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu da, çıkartılan mecburi hizmet yasası kapsamında atama yazısı gelen 5 uzman ve 5 pratisyenden ikisinin görev yerine geldiğini belirterek şunları söyledi: ‘Arkadaşımız Durankaya beldesi ile 9 köye hizmet verecek ilk doktor oldu. Bu yasa ile Hakkári’deki doktor sıkıntısı da peyderpey çözülüyor. Ataması yapılan doktorların 300 gün çalışma zorunluluğu var.’ Sağlık Müdürü Ethemoğlu, Hakkári’de uzman doktor sayısının 22’ye, pratisyen doktor sayısının da 33’e yükseldiğini kaydetti.

13’üne mecburi hizmet


Kadir Has Tıp Fakültesi mezunu 15’i kız 20 genç doktordan 13’ü Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (mecburi hizmet) kuralarını çekti. 7’si ise 10-11 Eylül’de yapılan TUS’u (Tıpta Uzmanlık Sınavı) kazandı. Bunlar devlet hizmeti yükümlüllüklerini uzmanlık eğitimleri bittikten sonra yerine getirecekler.

Doktor yüzü gördüler

Mecburi hizmet yasası uygulaması kapsamında İstanbul Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu pratisyen doktor 24 yaşındaki Elif Küçük Demiralay’ın tayini daha önce hiç doktor yüzü görmeyen Hakkári’nin Durankaya Beldesi sağlık ocağına çıktı. Genç doktor, ilk gününde önce öğrencileri, sonra da diğer hastaları muayeneden geçirdi. Dr. Elif Demiralay, ‘Buraya gelirken caddeler, araçlar, renkli kent hayalleri kurmadım. Fakat yine de ilk Hakkári’ye geldiğimde, dağları görünce biraz şaşırdım’ dedi.

Hürriyet
çalıkuşu
görevde
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir